West Ham vant byderbyet, Tottenham sakker akterut

(West Ham - Tottenham 2-1). West Ham vil være med i dragkampen om Champions League-plassene. Søndag vant laget 2-1 i byderbyet mot Tottenham.

Scoringene til Michail Antonio og Jesse Lingard sikret West Hams sjuende seier på klubbens ti siste ligakamper. De kom tidlig i hver omgang, mens Lucas Moura stanget inn Tottenhams redusering etter litt over en time.

David Moyes nyter gode dager som West Ham-manager. Skotten slet i flere sesonger etter marerittet i Manchester United og andre mislykkede trenerjobber, men i London har han fått fart på karrieren igjen.

Etter 25 runder ligger West Ham på fjerdeplass i Premier League. Den gir mesterligaspill til høsten, og Moyes' mannskap har skaffet seg en to poengs luke til tabellfemmer Chelsea. Det er fem poeng ned til Liverpool.

Lingard-effekt

Antonio sendte vertene i føringen etter kun fem minutter. Kraftspissen så Spurs-keeper Hugo Lloris først redde avslutningen hans, men på returen bredsidet han inn 1-0.

Få minutter ut i 2. omgang doblet innleide Jesse Lingard ledelsen. Han ble først avvinket for offside, men målet ble godkjent etter en videosjekk.

Lingard har tre mål på sine fire første ligakamper etter overgangen fra Manchester United. Engelskmannen fikk knapt med spilletid under Ole Gunnar Solskjær det siste året.

Tottenham sliter

Tottenham fikk troen tilbake da Moura scoret med hodet på Gareth Bales hjørnespark. Ballen var innom stolpen før den gikk inn.

José Mourinhos lag la West Ham under tungt press den siste halvtimen. Gjestene hadde blant annet to baller i aluminiumen, men vertene holdt unna.

Formen er temmelig skral for Tottenham. De liljehvite har tapt fire av sine fem siste Premier League-kamper, og er ni poeng bak West Ham med én kamp mindre spilt.

West Ham – Tottenham 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Michail Antonio (5), 2-0 Jesse Lingard (48), 2-1 Lucas Moura (64).

Dommer: Craig Pawson.

Gult kort: Tomás Soucek, Issa Diop, Michail Antonio, Pablo Fornals, West Ham, Erik Lamela, Pierre-Emile Højbjerg, Sergio Reguilón, Tottenham.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Vladimír Coufal, Issa Diop, Craig Dawson, Aaron Cresswell – Tomás Soucek, Declan Rice – Jarrod Bowen (Saïd Benrahma fra 65.), Jesse Lingard (Mark Noble fra 90.), Pablo Fornals (Ben Johnson fra 81.) – Michail Antonio.

Tottenham (4-2-3-1): Hugo Lloris – Japhet Tanganga (Matt Doherty fra 46.), Davinson Sánchez, Eric Dier, Sergio Reguilón (Dele Alli fra 76.) – Pierre-Emile Højbjerg, Tanguy Ndombele – Lucas Moura, Erik Lamela (Gareth Bale fra 46.), Son Heung-min – Harry Kane.

Premier League fotball menn søndag, 25. runde:

West Ham – Tottenham 2-1.

Senere kampstart: Aston Villa – Leicester (15.00), Arsenal – Manchester C. (17.30), Manchester U. – Newcastle (20.00).

Spilt lørdag: Southampton – Chelsea 1-1, Burnley – West Bromwich 0-0, Liverpool – Everton 0-2, Fulham – SheffieldU. 1-0.

Spilt fredag: Wolverhampton – Leeds 1-0.

Spilles mandag: Brighton – Crystal Palace.