Sport

Taaje erstatter Mansour Gueye i KFUM

Jesper Taaje returnerte til Kjelsås fra HamKam i januar, men allerede måneden senere signerte midtstopperen under på en treårskontrakt med KFUM Oslo. Dermed blir det fortsatt spill i Obosligaen for Taaje.

Etter å ha spilt hele den avkortede sesongen med Kjelsås i fjor, gikk stopper Jesper Taaje til HamKam. Der imponerte han stort, men nå har han brutt kontrakta for å skrive ferdig bachelorgraden. Det skulle egentlig komme Kjelsås tilgode, da Taaje vendte hjem til Kjelsås i januar.

– Jeg kan røpe såpass at jeg har blitt enig med Kjelsås om en avtale, og at jeg kommer til å spille der i år, sa Taaje til Dagsavisen da han ble presentert som ny Kjelsås-spiller 14. januar.
Taaje selv sa at han var motivert og sulten for å bidra for Kjelsås denne sesongen, mens trener Eivind Kampen beskrev det som en drømmesignering for klubben på Oslos tak.
– Det er litt som julaften for oss, da vi er utrolig glade for å få en så god spiller som Jesper tilbake før årets sesong, sa Kampen til Dagsavisen.

Les også: Taaje avbryter kontrakta med HamKam – returnerer til Kjelsås (+)

Skrev under for tre år med KFUM

Drøye fem uker senere har pipa fått en annen lyd. Etter at KFUM solgte stopperbauta Mansour Gueye til divisjonskollega Sogndal, ble det fredag klart at det er nettopp Jesper Taaje som erstatter Gueye i KFUM Oslo.

– Dette gleder jeg meg veldig til. Her kan jeg bli med på et spennende prosjekt i KFUM, blant annet med flotte stadionplaner, samtidig som jeg kan kombinere videre studier i Oslo innen fysisk aktivitet og ernæring på en god måte, sier Taaje til KFUMs hjemmesider.

Dermed blir det altså Jørgen Isnes, og ikke Eivind Kampen som får nyte godt av Taajes retur til hjemlige trakter for å skrive bacheloroppgaven sin denne våren. Taaje har skrevet under for tre år på Ekeberg.

– I Kjelsås har jeg fått utvikle meg steg for steg for steg, med et godt trenerteam og et veldig godt miljø. Høsten i HamKam viste at jeg kunne ta nivået et steg opp, og den erfaringen gjør også at jeg går inn i spillergruppa i KFUM med større trygghet og et mål om å gå inn for å bidra direkte, sier Taaje videre.

Les også: Kjelsås-trener Eivind Kampen i podkast: – Vi mista oss sjøl mye i 2020

Mer fra Dagsavisen