Sport

VIF med to ellevere i årets første treningskamp

Vålerenga har tre mann ute med skader, men får sett sine to ferske innkjøp i årets første treningskamp mot Strømsgodset fredag.

Etter flere ukers utsettelser kan Vålerenga endelig spille årets første treningskamp. Den spilles mot Strømsgodset på Intility Arena fredag.

Og trener Dag-Eilev Fagermo får anledning til å se sine to nye spillere i aksjon: Amor Layouni med drakt nummer 11 og Henrik Udahl med nr. 14.

– Ja, jeg har jo ikke flere å vise fram nå, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen, på vei hjem fra Telemarkshallen der laget har trent denne uka.

– Alle spillerne i stallen skal spille minst 45 minutter hver, så får vi se hvor mange vi får med. Vi sliter med småskader og Christian Borchgrevink og Fredrik Oldrup Jensen må hvile. Dessuten er jo Odin Thiago Holm meniskoperert. Jeg får se om vi får satt opp to ellevere, noen må kanskje spille mer, sier han.

Les også: Odin Thiago Holm meniskoperert: – Alltid kjipt med skader (+)

På Lifjellhytta

De siste dagene har Vålerenga vært på en forkortet treningsleir i Fagermos hjemfylke Telemark. Årsak: Bryte av hverdagene på Valle.

Dessuten bruke tid på teambuilding, interne samtaler og komme litt bort hjemmefra.

Laget har disponert Lifjellhytta alene, noe som var nødvendig av hensyn til smittevern. Troppen har kjørt treningsøkter i Telemarkshallen i Bø.

– Der er det nylagt kunstgress med godt vanningsanlegg, helt topp for oss. Da kom vi oss unna snøen på Intility, sier en fornøyd Fagermo.

Les også: Vålerenga bekrefter dialog med Vebjørn Hoff (+)

Treningskamper ukentlig

Hvis smitten holdes under kontroll blir det nå ukentlige treningskamper fram til seriestart mot Molde 5. april.

– Vi har trent godt og med få spillere i begynnelsen var det i grunnen greit at den første treningskampen ble avlyst. Nå har vi fått kjørt veldig gode treninger, sier Fagermo.

Egentlig skulle klubbene møtes med 1. og 2. lagene sine i to forskjellige kamper fredag, men den logistikken gikk ikke opp og er skrinlagt.

PS. Kampen spilles uten publikum.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Vålerenga og de andre Oslo-lagene

Mer fra Dagsavisen