Storartet Molde-comeback mot Hoffenheim – berget 3-3 i europaligaen

(Molde - Hoffenheim 3-3). Hoffenheim kjørte over Molde på spansk grunn i 16-delsfinalen i europaligaen, men så kom Molde tilbake mot alle odds og berget 3-3 i første kamp.

Det skjedde mye takket være en strålende Andreas Linde i Molde-målet.

– Vi var vi langt nede, vi klarte ikke å sette to pasninger sammen i første omgang. Vi må takke Linde, ellers hadde det blitt tøft. Nå vet vi hva som venter oss, sa Molde-playmaker Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Hoffenheim styrte og stelte som de ville i den første omgangen, og etter bare åtte minutter fikk tyskerne godkjent en scoring etter en liten VAR-sjekk.

Israeleren Mu'nas Dabbur viste seg som den måltyven han er, og samme mann doblet ledelsen etter et nydelig hodestøt.

Hoffenheim var gjennom offensivt flere ganger i den første omgangen, og Molde framviste til tider horribelt forsvarsspill i egen boks. Det samme kan sies om forsvarsspillet til tyskerne da Martin Ellingsen pirket inn en redusering med en lekkert berøring opp i nettaket.

Reduseringen kom totalt mot spillets gang, men gleden skulle ikke vare lenge- På overtid av første omgang la Christoph Baumgartner på til 3-1 for tyskerne.

Strafferedning

Kampbildet var uendret første halvdelen av annen omgang, og etter 65. spilte minutter klønet Molde det til nok en gang da Stian Gregersen laget straffe. Dabbur sto klar til å fullbyrde hattricket sitt, men Andreas Linde vartet opp med en strålende redning.

Molde kunne ha ligget under med både fire og fem mål, men kom likevel tilbake på utrolig vis og scoret både 3-2 og 3-3 ved henholdsvis Eirik Ulland Andersen og David Fofana.

Mot slutten av kampen ble det meget kaotisk. Først bommet debutanten Fofana alene med keeper, før Linde holdt Molde inne i kampen med nok en utsøkt redning minuttet senere. 3-3 gjør at Molde fortsatt har muligheter før returoppgjøret, selv om de sannsynligvis må vinne i Tyskland for å avansere til åttedelsfinalen.

Eirik Ulland Andersen var imponert over det laget fikk til.

– Vi blir kjørt voldsomt i første omgang, men vi står godt i det og fullfører en solid opphenting og det skal vi være stolte av, sier Andersen.

Ville vrake bortemålsregelen

Mens Hoffenheim har spilt kamper jevnt og trutt i Tyskland, har Erling Moe og Molde slitt med avlyste treningskamper før utslagsrundene i europaligaen. I tillegg har strenge norske innreisebestemmelser gjort at Molde måtte flytte hjemmekampen sin til Spania hvor de har fått låne Estádio de la Cerámica, hjemmebanen til spanske Villa Real.

Molde-trener Erlend Loe uttalte før kampen at det er en ulempe at bortemålsregelen teller når Molde ikke får spilt kampen hjemme i Norge.

– Jeg synes bortemålsregelen burde bli skrotes, sa Moe.

Og bortemålsregelen vil definitivt kunne spille en rolle etter 3-3-resultatet. Med 0-0, 1-1 eller 2-2 i Tyskland ryker Molde ut.

Europaligaen fotball menn torsdag, 16-delsfinale 1. kamp:

Molde – Hoffenheim (Tyskland) 3-3 (1-3)

Spilt i Vila-real, Spania

Mål: 0-1 Mu'nas Dabbur (8), 0-2 Dabbur (28), 1-2 Martin Ellingsen (41), 1-3 Christoph Baumgartner (45), 2-3 Eirik Ulland Andersen (70), 3-3 David Fofana (74).

Dommer: Stéphanie Frappart, Frankrike.

Gult kort: Stian Gregersen, Molde.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Marcus Holmgren Pedersen, Martin Bjørnbak, Stian Gregersen, Kristoffer Haugen – Fredrik Aursnes, Martin Ellingsen – Mathis Bolly (Erling Knudtzon fra 65.), Magnus Wolff Eikrem, Eirik Ulland Andersen (Tobias Christensen fra 86.) – Björn Bergmann Sigurdarson (David Fofana fra 65.).

Hoffenheim (3-1-4-2): Oliver Baumann – Kasim Nuhu (Melayro Bogarde fra 82.), Kevin Vogt, Chris Richards – Diadie Samassékou (Florian Grillitsch fra 61.) – Mijat Gacinovic (Pavel Kaderábek fra 26.), Sebastian Rudy, Christoph Baumgartner, Marco John – Ihlas Bebou (Sargis Adamyan fra 62.), Mu'nas Dabbur (Georginio Rutter fra 83.).

Molde – Hoffenheim (Tyskland) 3-3 (i Vila-real, Spania), Dinamo Kiev (Ukraina) – Brugge (Belgia) 1-1, Braga (Portugal) – Roma (Italia) 0-2, Krasnodar (Russland) – Dinamo Zagreb (Kroatia) 2-3, Olympiakos (Hellas) – PSV Eindhoven (Nederland) 4-2, Real Sociedad (Spania) – Manchester U. (England) 0-4 (i Torino, Italia), Røde Stjerne (Serbia) – Milan (Italia) 2-2, Slavia Praha (Tsjekkia) – Leicester (England) 0-0, Wolfsberg (Østerrike) – Tottenham (England) 1-4 (i Budapest, Ungarn), Young Boys (Sveits) – Leverkusen (Tyskland) 4-3, Benfica (Portugal) – Arsenal (England) 1-1 (i Roma, Italia), Granada (Spania) – Napoli (Italia) 2-0, Lille (Frankrike) – Ajax (Nederland) 1-2, Maccabi Tel-Aviv (Israel) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-2, Royal Antwerpen (Belgia) – Rangers (Skottland) 3-4, Salzburg (Østerrike) – Villarreal (Spania) 0-2.