Sport

Norsk sølv på parstafetten i skiskytter-VM

Tiril Eckhoff avsluttet forrykende sterkt på standplass, men tapte spurten om gullet. Dermed ble det sølv i parstafetten i VM i skiskyting torsdag.

Eckhoff avsluttet stafetten for Norge, og den triple gullvinneren fra mesterskapet i Slovenia kombinerte god skyting og høy fart i sporet etter at Johannes Thingnes Bø hadde tapt tid til teten.

Frankrikes Julia Simon tok gullet i spurtduell med Eckhoff. Bronsemedaljen gikk til den svenske duoen Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.

Simon hadde med seg Antonin Guigonnat på det franske laget.

– Det var tøft race, og jeg var pinne stiv på slutten. I dag tapte vi gullet. Jeg er litt bitter over at jeg var stokk stiv og sist over toppen, sa Eckhoff til NRK.

– Det var selvfølgelig en spennende mixedstafett, og jeg skulle gjerne ønsket meg at jeg kunne hevet meg personlig. Det kjenner jeg veldig på, sa Thingnes Bø og skrøt så av lagkamerat Eckhoff.

Eckhoff klarte seg med to ekstraskudd på standplass, mens Thingnes Bø måtte ha sju ekstraskudd.

Les også: Lægreid med VM-gull på normaldistansen i skiskyting

Thingnes Bø slet

NRK-ekspert Ola Lunde ga stryningens innsats merkelappen «en dårlig prestasjon».

– Han er ikke helt i balanse sånn skytemessig, sa Lunde på kanalens sending.

Thingnes Bø åpnet stafetten for det norske laget og gikk knallhardt til verks. Svenske Sebastian Samuelsson var den eneste som klarte å følge da stryningen satte opp farten etter bare noen hundre meters gange.

Med god skyting fikk Norge en solid start på stafetten, og Eckhoff forvaltet jobben Thingnes Bø hadde gjort på en god måte. Etter ett ekstraskudd på stående var Norge nummer fire til nest siste veksling, rett bak teten.

Les også: Norsk gull i parallellslalåmen i VM etter dramatisk seier over Sverige i finalen

Eckhoff i kjempeform

Thingnes Bø gikk seg rett opp i ryggen på Italia, men på liggende skyting måtte stryningen bruke tre ekstraskudd. Dermed var Norge plutselig rett over 20 sekunder bak teten.

En god stående serie ga 16 sekunders differanse til teten foran Eckhoffs avsluttende etappe. Der viste den triple verdensmesteren klasse, og med fullt hus på siste skyting var Norge plutselig i tet foran siste runden.

Der ble det en duell som Simon vant etter å ha fått luke på Eckhoff på den siste bakketoppen.

– Vi la en taktikk på at jeg skulle rykke der, og så tok hun meg på senga og rykket der, sa Eckhoff.

– Jeg er veldig kritisk til egen innsats, og det synes jeg er på sin plass, sa Thingnes Bø.

Medaljen er Tiril Eckhoffs fjerde i årets VM. Fra før har hun tre gull.

Les også: VM skiskyting 2021 – her er fullt program dag for dag