Sport

Måltyven jakter Kjartanssons plass

Henrik Udahl hadde på seg scoringsstøvlene på sin første Vålerenga-trening. På Valle gleder man seg over 24-åringens målteft.

Mandag bekreftet Vålerenga at Udahl var hentet inn fra Åsane.

– Vi har jo jobbet hardt med å forsterke frontleddet. Henrik har vært en av dem som vi har fulgt med lenge, selvfølgelig. Flere i klubben kjenner ham godt fra tidligere, også i A-teamet. Vi har hatt ambisjon om å klare å finne en spiller som skal oppfylle to roller – kant og spiss. Men da vi skjønte at Henrik var i ferd med å ryke til en konkurrent, måtte vi gå en ny runde. Vi fant ut at det så såpass vanskelig ut å dekke to posisjoner nå, at vi da heller ville gå for førstevalget som ren andrespiss i stedet, sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Les mer om VIFs spillerjakt her: Nå har Fagermo og co. tatt et valg rundt prøvespilleren (+)

Han gleder seg over 24-åringens spisskompetanse foran kassen.

– Vi har hentet inn en type som er sulten på å konkurrere med Vidar Örn Kjartansson om spissplassen, og sågar på å danke ham ut etter hvert. Vi er veldig glade for å ha dobbel dekning der nå, og for at vi har en spiss som vet godt hva han kommer til.  Han skal konkurrere og stå på.

Oslo 20201207. 
Vålerengas Vidar Örn Kjartansson under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vidar Örn Kjartansson i aksjon for VIF. Foto: Terje Bendiksby/NTB

Les også: Abdisalam Ibrahim på vei til eliteserieklubb – kan møte gamle lagkamerater i VIF (+)

– Hva vil Udahl tilføre Vålerenga?

– Han er på en måte en yngre versjon av Vidar. Henrik tilfører kvalitet i boksen. Den beste måten å illustrere det på er følgende: Det var en 9-mot-9-turnering på trening i går (mandag). Det ene laget vant 3-0, og Udahl scoret alle tre. Så han tilfører oss mye kvalitet inne i 16-meteren. Han er ekspert på å finne plass. Og han er god på å finne mål når han avslutter, roser Ingebrigtsen.

Vålerenga spiller treningskamp mot Strømsgodset på Intility Arena førstkommende fredag. Da kan nykommerne Udahl og Amor Layouni begge være på banen.

Les også: Nielsen om Vålerenga-interessen: – Det er supergøy (+)

Mer fra Dagsavisen