Leipzig-tabber åpnet for Liverpool-seier – Sørloth benket i 0-2-tap

Mo Salah og Sadio Mané utnyttet grove feil fra Leipzig og sikret Liverpool 2-0-triumf i fotballens mesterliga. Alexander Sørloth fikk ikke sjansen.

BBC kalte Leipzigs forsvarsspill ved målene for «rent horror-show» i sitt referat.

På grunn av reiserestriksjoner i Tyskland, ble kampen flyttet til Budapest i Ungarn.

Salah fikk servert en gave fra Marcel Sabitzer sju minutter inn i 2. omgang. Tversoverpasningen fra østerrikeren sendte egypteren alene mot keeper. Salah gjorde som han skulle og ordnet 0-1.

Det gjorde godt for et Liverpool-lag som har slitt tungt i Premier League den siste tiden.

Det gikk bare noen få minutter fra ledermålet til det sto 0-2. En stygg forsvarsfeil av Nordi Mukiele gjorde at Mané fikk åpen vei mot straffefeltet. Senegaleseren kopierte Salah.

Nesten

Tyskerne var pigge utover i andreomgangen og skapte mest den siste halvtimen.

Leipzigs Dani Olmo headet i stolpen etter bare fem minutters spill. Salah hadde Liverpools beste mulighet i omgangen, men han ble stoppet av Leipzigs ungarske keeper Péter Gulácsi.

Samme mann var småheldig inn mot pause. Gulácsi klarerte en gjennombruddspasning, men havnet samtidig langt unna eget mål. Andy Robertson sendte ballen av gårde fra 45 meter, og den strøk tverrliggeren på oversiden.

Sørloth fikk ikke spilletid for Leipzig. Neste mulighet for ham kommer i søndagens bundesligakamp mot Hertha Berlin og Rune Almenning Jarstein.

Returkampen i åttedelsfinalen spilles 10. mars. Den er planlagt spilt på Anfield.

Der skal Liverpool i aksjon også lørdag og får besøk av byrival Everton.