Sport

Haaland ber Dortmund kvitte seg med Bundesliga-depresjonen

Erling Braut Haaland (20) frykter at Dortmunds elendige Bundesliga-form skal ødelegge for laget i onsdagens åttedelsfinale borte mot Sevilla i mesterligaen.

Haaland frykter stortap om Dortmund ikke legger den svake rekken av kamper i Bundesliga bak seg.

– Vi må holde oss til matchplanen og forsøke å prestere, sier Haaland i et intervju med Sky Sports som er gjengitt av det franske nyhetsbyrået AFP.

Der blir nordmannen beskrevet som lagets stjernespiss, og det er det ingen grunn til å opponere mot.

Haaland scoret i 2-2-kampen mot Hoffenheim sist helg og viste at han fortsatt kan.

Sjanseløse

– Sevilla er et sterkt lag, og vi er nødt til finne igjen vår normale form og spille opp mot vårt beste for å ha noen mulighet. Hvis vi spiller som i de siste kampene er vi sjanseløse, mener Haaland.

Borussia Dortmund har bare vunnet tre av sine åtte siste kamper og har rast nedover tabellen i Bundesliga. 6.-plass er langt unna målsettingen. Det gir ikke en gang plass i neste sesongs mesterliga.

Haaland scoret seks mål i Dortmunds fire første kamper i gruppespillet i mesterligaen, men gikk glipp av de to siste på grunn av skade.

Dortmunds formen har stupt siden Axel Witsels 2-1-scoring over Zenit St. Petersburg i desember gjorde at de vant gruppespillet i mesterligaen og sikret seg plass i åttedelsfinalen.

Fire dager etter Zenit-kampen kom den famøse kampen mot Stuttgart der det endte med 1-5-tap. Dagen etter fikk manager Lucien Favre sparken uten at det har hjulpet nevneverdig.

Motsatt kurve

Resultatene er uteblitt under ledelsen til den midlertidige manageren Edin Terzic. Det er bare blitt 14 av 30 mulige seriepoeng under Terzics regime.

Mandag kom beskjeden om at Borussia Mönchengladbachs manager Marco Rose tar over managerjobben etter sesongen. Rose var trener i Salzburg da Haaland ble hentet dit fra Molde.

I Sevilla er situasjonen en helt annen. De har vunnet sine ni siste kamper, inkludert 2-0-seieren over Barcelona i semifinalen i den spanske cupen.

Sevilla er favoritter til å stikke av med seieren i den første av to åttedelsfinaler.