Sport

Brignone leder VM-kombinasjonen – Lie og Mowinckel henger med

Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel leverte gode super-G-omganger i alpinistenes kombinasjon i VM. Men kampen om medaljene blir trolig for tøff.

Til det er slalåmeksperter som Mikaela Shiffrin og Petra Vlhová sannsynligvis for gode. Shiffrin er bare seks hundredels sekund bak lederen Federica Brignone før slalåmdelen.

Brignone vant begge kombinasjonsrennene i verdenscupen sist sesong og må også regnes blant medaljekandidatene.

Verdenscupleder Vlhová er 40 hundredeler bak lederen etter super-G-rennet. Michelle Gisin, som er nummer fem og har 26 hundredeler å ta igjen på Brignone, skal også nevnes.

Les også: VM alpint 2021, her er fullt program dag for dag

Oppløftende

Ragnhild Mowinckel startet aller først i mandagens konkurranse, og hun viste fine takter. Moldenseren gjorde ingen store feil og ligger bare 0,47 sekund bak Brignone.

– Jeg turte litt mer i dag, og dette er noe jeg kan bygge videre på. Og det er gøy for rennene som kommer, sa Mowinckel til NTB.

Hun tok bronse i kombinasjonen i VM for to år siden, men er forsiktig i spådommen foran slalåmdelen i Cortina d'Ampezzo.

– Slalåmen ser veldig glatt ut for min del. Og med mine slalåmferdighet for tiden ser det interessant ut. Men jeg må bare gi gass, jeg har ikke noe å tape.

Tett

Kajsa Vickhoff Lie kjørte 15 hundredeler fortere enn lagvenninnen og ligger på 6.-plass etter super-G-delen. Mowinckel er nummer åtte.

– Det ligger i hvert fall fem slalåmnavn rundt meg på lista. Jeg må gjøre mitt livs slalåmrenn for å være medaljekandidat, sa Lie til NTB og spådde en svært jevn finale.

Lie ble nummer sju i kombinasjonen i Åre-VM sist.

Plasseringene i super-G-delen avgjør startrekkefølgen i ettermiddagens slalåmdel. Brignone starter først.

Mer fra Dagsavisen