Sport

Granerud tok sesongens 11. verdenscupseier i Zakopane

Halvor Egner Granerud tangerte Roar Ljøkelsøys norske rekord i antall hoppseirer i verdenscupen da han vant søndagens renn i polske Zakopane.

Vinterens suverent beste skihopper ledet etter første omgang og holdt konkurrentene bak seg i finaleomgangen. Dermed kunne han juble for sesongens 11. verdenscupseier.

Slovenske Anze Lanisek ble nummer to, mens Robert Johansson tok tredjeplassen.

Granerud fikk til et meget godt førstehopp på 132 meter i Zakopane. I finaleomgangen fulgte han opp med 133 meter. Det holdt til seier med 2,9 poengs margin.

Ned til Johansson skilte det 4,3 poeng. Lillehamringen var en av flere norske hoppere som fikk tunge forhold i første omgang, men som hoppet seg kraftig opp i den andre.

Johansson var nummer 20 foran finaleomgangen, men med 142 meter bykset Søre Ål-hopperen opp til pallplass.

Marius Lindvik, som ble nummer tre i Zakopane lørdag, landet på 136,5 meter i sitt andre hopp og ble nummer fire. Dermed ble det en formidabel norsk dag i Polen.

Daniel-André Tande fulgte i tillegg opp med sjuendeplass. Kongsberg-gutten var nummer fire etter første omgang, men klarte ikke helt å følge opp i den andre. Hopp på 132,5 og 129,5 meter var samtidig solid.

Johann André Forfang ble nummer 11 i søndagens renn etter å ha landet på 127 og 131,5 meter.

Les også: Ragne Wiklund knallet til med VM-gull på 1500 meter i skøyter