Sjeldent Walker-mål banet vei for Manchester City-seier i cupen

Swansea - Manchester City 1-3). Manchester Citys jakt på fire trofeer fortsetter. En sjelden og utilsiktet scoring av Kyle Walker åpnet ballet da Swansea ble slått 3-1 i FA-cupen.

Walker scoret sitt første FA-cupmål på over ti år da hans innlegg i det 30. minutt gikk rett i mål. Ferrán Torres kastet seg og prøvde å styre ballen ved nærmeste stolpe, men traff ikke. Det lurte keeper Freddie Woodman, og ballen forsvant rett i mål.

Raheem Sterling og Gabriel Jesus scoret også da serielederen og ligacupfinalisten tok sin 15. strake seier i ulike turneringer. Neste uke spiller laget også åttedelsfinale i mesterligaen.

Kampen var spennende i en omgang. Walkers scoring var alt som skilte lagene ved pause, og Swansea hadde skapt noen gode sjanser som ga håp om å gi Premier League-lederne kamp om kvartfinalebilletten.

Det håpet ble slukket raskt i 2. omgang med sløvt spill av hjemmelaget. Først ble Sterling spilt gjennom av Rodri da forsvarsrekka til Swansea var utilgivelig skjev og gjorde det enkelt å unngå offside. Alene med keeper scoret spissen enkelt.

I det 50. minutt prøvde Swansea å spille seg ut av forsvar og mistet ballen rett utenfor egen 16-meter. Ilkay Gündogans innlegg ble nikket inn foran mål av Bernardo Silva. Gabriel Jesus sto for en lekker vending som tryllet bort stopperen Joel Latibeaudiere før han banket ballen i mål.

Med 3-0 var kampen avgjort, og begge lag gjorde mange bytter med tanke på kommende seriekamper.

Swansea fikk et trøstemål da innbytter Morgan Whittaker overlistet Zack Steffen i det 77. minutt.

FA-cupen menn onsdag, 5. runde:
Swansea – Manchester C. 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Kyle Walker (30), 0-2 Raheem Sterling (47), 0-3 Gabriel Jesus (50), 1-3 Morgan Whittaker (77).

Gult kort: Ben Cabango, Yan Dhanda, Swansea.

Swansea (3-4-1-2): Freddie Woodman – Ben Cabango, Joel Latibeaudiere, Marc Guehi (Jake Bidwell fra 66.) – Connor Roberts (Kieron Freeman fra 66.), Jay Fulton, Matt Grimes, Ryan Manning – Yan Dhanda (Conor Hourihane fra 77.) – Jamal Lowe (Paul Arriola fra 65.), Jordan Morris (Morgan Whittaker fra 66.).

Manchester C. (4-3-3): Zack Steffen – Kyle Walker, Eric García, Aymeric Laporte, Benjamin Mendy – Ilkay Gündogan (Tommy Doyle fra 57.), Rodrigo (Claudio Gomes fra 72.), Bernardo (Phil Foden fra 66.) – Ferran Torres, Gabriel Jesus, Raheem Sterling (Riyad Mahrez fra 57.).