Sport

Fælt midtparti ødela Hovlands seierssjanser

Viktor Hovland startet og avsluttet sterkt, men fire bogeyer sendte ham ut av tittelkampen i europatourturneringen i Saudi-Arabia. Han endte på 6.-plass, fire slag bak Dustin Johnson som vant.

På en kontrastfylt søndag gikk Hovland to slag under par. Totalt stoppet han på -11. Det skilte til slutt fire slag til vinneren Dustin Johnson.

Med mer stabilt spill i sisterundens midtparti kunne Hovland ha lagt press på den amerikanske verdenseneren.

23-åringen startet dagen strålende med tre birdier på de fire første hullene. Med slikt storspill så det ut til at han kanskje kunne leve med bogeyen på hull tre.

I stedet var bogeyen en forsmak på det som skulle komme. To nye tilbakeslag på rappen på hull åtte og ni sendte Hovland ut av topp ti. Flere upresise utslag ga 23-åringen trøbbel og dårlige forutsetninger.

Han måtte kjapt finne tilbake til den gode stimen. Det skjedde ikke. På det 12. hullet kom Hovlands fjerde bogeynedtur.

Men derfra og ut fløt det langt bedre. To strake birdier tok Hovland inn igjen blant de ti beste, og han fortsatte klatringen med nok en birdie på det 18. og siste hullet.

Hovland deltar på europatouren for å bli kvalifisert til en plass på det europeiske Ryder Cup-laget. Reglene sier at man må spille minst fire europatourturneringer den sesongen Ryder Cup blir avholdt.

Det betyr at Hovland fram til 12. september må spille tre turneringer av denne typen i tillegg til helgens Saudi International. Sistnevnte vant Johnson med to slags margin til Tony Finau (USA) og Justin Rose (England).

Les også: Hovland med i seierskampen i Saudi-Arabia