Sport

Treningskampstansen i toppfotballen utvides i ni dager

Norges Fotballforbund ber toppklubbene om ikke å spille treningskamper før 17. februar. Dermed må en rekke kamper flyttes eller avlyses.

Det kommer fram i pressemeldinger fra Start og Odd. NFF hadde et møte med klubbene fredag, og der kom det fram at anmodningen om ikke å spille treningskamper forlenges til og med 16. februar.

I utgangspunktet gjaldt treningskampstansen til 7. februar.

– Vi har bedt klubbene om å avstå fra treningskamper. Vi gjør dette fordi vi vil bidra til minst mulig mobilitet rundt forbi. Og så følger vi utviklingen og rådene fra myndighetene, sa konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB tidligere i uken.

Tre lag har unntak som gjør at de kan spille treningskamper: Moldes herrelag og kvinnelagene til LSK og Vålerenga skal spille europacupfotball.

Les også: Eirik Kjønø gir seg i Grorud – blir assistent i eliteserieklubb (+)

Disse treningskampene ryker:

Det betyr at Vålerengas oppgjør mot Sogndal på Intility fredag 12. februar ryker. KFUM Oslo skulle ha spilt mot Fredrikstad samme dag i Østfoldhallen, men den blir det nå heller ikke noe av. Også Lyns bortekamp mot Stabæk var planlagt samme dag, og går nå med i dragsuget.

Treningskampstansen gjør også at Oslo-oppgjøret mellom Grorud og Kjelsås som skulle vært spilt lørdag 13. februar blir avlyst, sammen med Skeids treningskamp borte mot Kvik Halden i Østfoldhallen den samme lørdagen.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Oslo-lagene

Hør den nyeste episoden av Dagsavisens podkast om Oslo-fotballen, Trikkeligaen: