Sport

Fagermo: Ja og nei til Vålerengas to prøvespillere

Etter Våleregas første «ordentlige» trening onsdag kunne trener Dag-Eilev Fagermo raskt konkludere med hvem han vil ha med videre.

Som Dagsavisen kunne fortelle tirsdag, har Vålerenga med seg to prøvespillere på trening denne uka: Adakole Benedict Elijah fra Nigeria og Seth Dosu fra Ghana.

Førstnevnte er spiss eller kantspiller, Dosu er midtbanespiller.

Les også: Vålerenga tester ut to prøvespillere (+)

Har nok dekning

– Seth Dosu er en god spiller, men vi har nok dekning på den plassen. Elijah er mer interessant med sin fart og vi ser etter spisstyper. Så han vil jeg se i hvert fall en uke til, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Vi møter ham i kopirommet (!) på Intility Arena etter årets første offisielle trening. Slik er virkeligheten i disse koronatider.

Det vil si, spillerne var i gang allerede mandag, men da var det enkelte misforståelser rundt hva som var lov og ikke.

Les også: Toppklubbenes treningskamper ryker – begge VIF-lagene trente ulovlig (+)

Fordel med avlysning

VIF vil forsterke laget ytterligere etter at Amor Layouni er på plass, men om nigerianske Elijah blir valgt blir ikke avklart før tidligst i neste uke. Han er aktuell for treningskampen mot Sogndal.

– Dere finner ingen lokal motstander i stedet for Tromsø?

– Nei, egentlig var det helt greit at den kampen ble avlyst ettersom vi kom senere i gang. Det vi trenger nå er gode fullverdige treninger, og det får vi nå, sier Fagermo.

Og gressmatta på Intility holder stand i kulda der både Vålerengas menn og kvinner trener nå.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Oslo-lagene

Banedekket tåler kulda

At strømprisen er femdoblet vil også Vålerenga få merke.

– Ja, det vil vi, men det fine er at undervarmen fungerer og forhodene er fine. Bikker det under minus 15 må vi hjelpe til med litt kjemikalier på toppen, sier stadionsjef Stig Ove Sandnes til Dagsavisen.

Hvor mange hundre tusen kroner den kalde vinteren vil koste har han ikke oversikt over nå, men Vålerenga har budsjettert med årets treningsleir på Intility, med de ekstrakostnader det måtte medføre. Tidligere år har Intility vært vinterstengt.

Les også: Hør Dagsavisens podkast om Oslo-fotball: «Trikkeligaen»

Nyeste fra Dagsavisen.no: