Sport

Valnes vant sprintprologen i Falun, Bolsjunov falt og ble slått ut

Dagen etter at han slo hodet i et dramatisk rundkast var Erik Valnes råsterk i sprintprologen i Falun. Alexandr Bolsjunov er utslått.

Valnes vant den klassiske prologen med 1,24 sekunders margin til finske Joni Mäki søndag formiddag. Johannes Høsflot Klæbo fulgte på tredjeplass. Han var ytterligere et sekund bak lagkamerat Valnes.

Verdenscupleder Alexandr Bolsjunov hadde muligheten til å ta sin tredje seier på like mange dager i Falun, men for den russiske storstjernen ble prologen en brutal nesestyver.

Bolsjunov måtte over ende underveis i løypa og kom tydelig irritert til mål 11,64 sekunder bak Valnes. Det holdt ikke til avansement. Dermed får vi ikke noe bilde av styrkeforholdet foran VM i Oberstdorf.

Alle de seks norske løperne er klare for kvartfinale. Vinterens store sprintoverraskelse Sivert Wiig endte på tiendeplass i prologen. Ålgård-gutten hadde sprintlandslagets Håvard Solås Taugbøl tre plasser bak seg.

Mye kan tyde på at nettopp Wiig og Taugbøl kjemper om den siste plassen på det norske laget til sprinten i Oberstdorf-VM. Valnes, Klæbo, Pål Golberg og Emil Iversen synes å ha mer enn én fot inne i det laget.

I søndagens prolog ble Golberg og Iversen henholdsvis nummer 18 og 25.

Sterke svensker

Hjemmehåpet Johanna Hagström var rakest i kvinnenes sprintprolog under verdenscuprennet i langrenn i Falun søndag. Alle de norske er klare for kvartfinale.

Hagström vant prologen foran Tiril Udnes Weng. I mål skilte det 1,53 sekunder mellom de to.

Linn Svahn, som vant lørdagens fellesstart, fulgte på tredjeplass.

Ane Appelkvist Stenseth var nest best av de norske på åttendeplass, mens Mathilde Myhrvold fulgte på 11.-plass.

Maiken Caspersen Falla skal til Oberstdorf-VM i neste måned for å forsvare VM-gullet fra Seefeld for to år siden. Søndag ble den norske sprintdronningen nummer 13 i Falun-prologen.

Lotta Udnes Weng endte på 18.-plass, mens Anna Svendsen sikret seg plass i kvartfinalen med et nødskrik. Hun ble nummer 30 og hadde bare en hundredel å gå på til italienske Greta Laurent på plassen bak.

I likhet med i Falun skal VM-sprinten gås i klassisk stil. Søndagens renn er dermed en siste mulighet til å legge inn en god søknad om å få gå distansen i Oberstdorf.

Mer fra Dagsavisen