Salah skjøt Liverpool nærmere toppen

(West Ham - Liverpool 1-3). Mohamed Salah så stort sett ut som Liverpools eneste farlige spiller søndag. Det holdt i massevis til 3-1-seier over West Ham i London.

Med Sadio Mané på skadelisten og Roberto Firmino på benken måtte egypteren stikke seg fram i bortekampen mot formsterke West Ham. Det gjorde han også til gagns.

Salah skrudde elegant inn 1-0 oppe i vinkelen det 57. minuttet før han nesten like lekkert avsluttet en kontring etter 67 minutter med å vippe ballen over Lukasz Fabianski og i mål.

Det skjedde i en kamp Liverpool dominerte fullstendig med tanke på ballbesittelse. West Ham skapte så å si ingenting og tapte for første gang på sju kamper i ligaen.

Liverpool har slitt med scoringsformen i det siste, men snudde trenden med 3-1-seier over Tottenham i midtuken. Søndag var det langt mellom sjansene, men en opplagt Salah gjorde det som krevdes for å vinne mot et tøft lag.

Han startet i Liverpools frontrekke sammen med Xherdan Shaqiri og Divock Origi. Firmino fikk etterlengtet hvile og kom inn de siste 20 minuttene. Han spilte vegg med Alex Oxlade-Chamberlain og satte opp Origi, som enkelt kunne trille inn 3-0 etter 83 minutter.

Stopperkonstellasjonen med Jordan Henderson og Nathaniel Phillips klarte seg godt for gjestene, men de ble heller ikke satt på de største prøvene av et tamt West Ham-lag.

Vertenes 1-3-trøstemål kom på en corner fire minutter før slutt. En umarkert Craig Dawson løp ballen i mål fra Aaron Cresswells innsvinger.

Med seieren klatrer Liverpool helt opp i ryggen på Manchester United på Premier League-tabellen. Manchester City har 44 poeng, United 41, Liverpool 40 og Leicester 39.

West Ham beholder sin 5.-plass på tabellen, men tapte betydelig terreng til topplagene søndag.

West Ham – Liverpool 1-3 (0-0)

Mål: 0-1 Mohamed Salah (57), 0-2 Salah (68), 0-3 Georginio Wijnaldum (84), 1-3 Craig Dawson (87).

Dommer: Jonathan Moss.

Gult kort: Declan Rice, Tomás Soucek, West Ham.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Vladimír Coufal, Craig Dawson, Angelo Ogbonna, Aaron Cresswell – Tomás Soucek, Declan Rice – Jarrod Bowen (Ryan Fredericks fra 79.), Saïd Benrahma, Pablo Fornals (Andriy Yarmolenko fra 62.) – Michail Antonio (Mark Noble fra 78.).

Liverpool (4-3-3): Alisson – Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Phillips, Jordan Henderson, Andy Robertson – Thiago, Georginio Wijnaldum, James Milner (Curtis Jones fra 57.) – Mohamed Salah, Divock Origi (Alex Oxlade-Chamberlain fra 80.), Xherdan Shaqiri (Roberto Firmino fra 70.).

Premier League menn søndag, 21. runde:

Chelsea – Burnley 2-0, Leicester – Leeds 1-3, West Ham – Liverpool 1-3.

Senere kampstart: Brighton – Tottenham (20.15).

Spilt lørdag: Everton – Newcastle 0-2, Crystal Palace – Wolverhampton 1-0, Manchester C. – Sheffield U. 1-0, West Bromwich – Fulham 2-2, Arsenal – Manchester U. 0-0, Southampton – Aston Villa 0-1.