Danmark forsvarte VM-tittelen i håndball

Sverige - Danmark 24-26). Tittelforsvarer Danmark stoppet Sverige i VM-finalen i håndball. Danskene vant med to mål etter et superinnhopp av Jacob Holm og kanonspill fra keeper Niklas Landin.

– Det var en hard kamp å komme gjennom. Sverige gjorde det vrient for oss. Niklas var forrykende i mål, og Jacob kom inn med friske bein, sa den danske treneren Nikolaj Jacobsen til dansk TV 2.

– Vi fant noen krefter vi ikke trodde vi hadde. Det var en fantastisk laginnsats, sa Landin til samme kanal.

Det sto 13-13 ved pause. I andreomgangen ble Holm kastet i spill. Han svarte med å score fire ganger på sine fire første skudd.

Holm ble svært sentral i en fase av kampen da Danmark sikret seg det avgjørende initiativet.

Stengte

Det samme var verdens beste keeper Landin. Han kom opp med tre-fire meget kvalifiserte redninger i perioden da det danske toget forsvant ut av rekkevidde for Sverige.

Så slo målvakten til i sluttminuttene med nye redninger, blant annet på et straffekast.

Mikkel Hansen leverte som vanlig veldig mye bra i angrep for danskene.

Den norske treneren Glenn Solberg har gjort en skarp jobb med svenskene tross tapet. Sverige sikret seg sin første VM-medalje siden 2001.

Spansk medalje

Norge endte på 6.-plassen i VM etter tap 26-31-tap for Spania i kvartfinalen.

Spanjolene sikret seg bronsen ved å slå et redusert og slitent Frankrike-lag 31–25.

Det kommer to nye herremesterskap i løpet av snaut tolv månedene. I juli og august står det om OL-medaljer i Japan. Så spilles EM i Slovakia og Ungarn i januar neste år.