Sverige tok finaleplassen i håndball-VM, Solberg hylles

(Sverige - Frankrike 32-26). Keeperstjernen Andreas Palicka og Sverige spilte seg til VM-finalen i håndball med 32-26 over Frankrike. Nordmannen Glenn Solberg trener svenskene.

Det sto 16-13 til Sverige etter 1.-omgangen. I den vant Palicka målvaktduellen klart. Han avsluttet omgangen med en fantastisk redning. Palicka stoppet ballen med høyrefoten i høyde med tverrliggeren.

Ute på banen styrte Jim Gottfridsson Sveriges angrepsspill med stor autoritet. Svenskene hadde smått ufattelige 90 i uttellingsprosent på skuddene etter snaut 50 minutters spill.

– Det er det samme hvem vi møter i finalen, sa Gottfridsson til TV6.

Solberg har hatt vriene forutsetninger med pandemi-utsatte aktiviteter siden mars, forfall fra meget gode spillere og et lag i isolasjon i flere dager før avreise til Egypt.

Sverige er sikret sin første VM-medalje siden 2001, og Solberg har ryddet unna all skepsis ansettelsen av ham skapte i Sverige.

- Et fantastisk lag med en enorm lagmoral, sa en stolt Glenn Solberg etter at finaleplassen var sikret.

Frankrike slo Norge i gruppespillet, men kom seg så vidt til semifinalen etter ekstraomganger mot Ungarn. Det franske laget skal ut i bronsekamp søndag noen timer før finalen.

Sverige spilte finale også forrige gang (1997) VM ble arrangert Egypt. Da ble det finaletap mot Russland etter seier mot Norge tidligere i cuprundene.

Sverige møter enten Spania eller Danmark i søndagens finale. De møtes i den andre semifinalen fredag kveld.