Sport

Riiber vant første del av Seefeld-trippelen i kombinert

Jarl Magnus Riiber fikk revansj på Akito Watabe og vant første del av Seefeld-trippelen i kombinert. Han avgjorde duellen med japaneren på målfoto.

Saken er oppdatert

Watabe henviste den norske verdenscuplederen til 2.-plass i Lahti sist helg, men han måtte se seg slått med noen centimeter i spurten fredag. Det tok flere minutter før arrangøren utropte vinneren.

Vinzenz Geiger på tredjeplass ble slått med 45 sekunder.

– Det var tøft. Jeg følte meg ikke så bra i dag, kanskje er det noe med været. Jeg prøvde å holde høyt tempo med Akito for å holde unna for Geiger og de andre, sa Riiber i intervju med arrangøren.

– Vi sammenlignet skostørrelsen etterpå, og det så ganske likt ut. Men jeg hadde best posisjon i siste sving og vant nok de nødvendige centimeterne på det.

Les også: Johaug slått av Diggins i Falun

Jevnt hele veien

Riiber og Watabe gikk sammen ut i langrennet etter at ett tidel skilte i nordmannens favør i bakken. De byttet på å dra gjennom de fem kilometerne og slapp aldri konkurrentene innpå seg. Riiber kom først inn på oppløpet og greide så vidt å slenge skotuppen først over mål.

Espen Bjørnstad gikk ut som nummer tre og holdt den plassen helt til han ble passert av Geiger og Ilkka Herola på oppløpet.

Jørgen Graabak ble nummer 11, Einar Lurås Oftebro 19, Jens Lurås Oftebro 21, Espen Andersen 22, Magnus Krog 29 og Kasper Moen Flatla 41.

Vindtrøbbel

Hopprennet ble på grunn av vanskelige vindforhold avbrutt etter 19 av 53 hoppere. Dermed måtte den provisoriske konkurranseomgangen tidligere på dagen legges til grunn for startrekkefølgen i langrennet.

Riiber hoppet 109,5 meter og vant ett tidels poeng foran Akira Watabe. Dermed gikk de i praksis likt ut i langrennet. Watabe hoppet like langt som Riiber og fikk bedre stilpoeng, men han hadde også bedre forhold.

Espen Bjørnstad hadde det lengste hoppet med 111 meter, men han hadde også bedre fart. Han gikk ut som nummer tre 24 sekunder etter tetduoen.

Kombinerttrippelen i Seefeld avvikles med hopp i HS109-bakken alle tre dager, men langrennet har ulik lengde: 5 kilometer fredag, 10 lørdag og 15 søndag.

Mer fra Dagsavisen