Norsk sølv i skiskytter-EM – Stina Nilsson langt bak

Karoline Erdal skjøt feilfritt på veien mot sprintsølv i åpent EM i skiskyting i Polen. Det ble en dag et stykke ned på resultatlistene for Stina Nilsson.

I mål var Erdal 5,7 sekunder bak latviske Baiba Bendika, som vant selv om hun hadde én bom på ståendeskytingen i Duszniki-Zdrój.

Erdal kjempet om gullet da hun gikk ut fra standplass for siste gang, men Førde-løperen hadde ikke høy nok fart i sporet til å stoppe Bendika fra å gå forbi og ta seieren.

Emilie Kalkenberg og Åsne Skrede hadde også prikkfri skyting. Den norske duoen la seg inn på 6.- og 7.-plass. De var henholdsvis 16,2 og 21,1 sekunder bak vinnertiden.

Norge stilte også med Ragnhild Femsteinevik (35.-plass), Marthe Kråkstad Johansen (41.-) og Juni Arnekleiv (63.-).

Stina Nilsson mesterskapsdebuterte som skiskytter i fredagens sprint. Sveriges tidligere langrennsstjerne byttet skigren etter 2019/20-sesongen. I EM-premieren bommet hun på sitt første og siste skudd.

Løpet holdt til en 42.-plass for Nilsson. Hun gikk ikke onsdagens normaldistanse.