Sport

KFUM-trener Jørgen Isnes i podkast: – Jeg har en ambisjon om å trene på høyest mulig nivå

Dagsavisens Oslo-podkast møtte trener for «Kåffa» på iskalde Ekeberg. Der fikk vi lære det meste om hvordan KFUM vil spille fotball, og litt om Isnes' egne framtidsdrømmer.

I nyeste episode av Dagsavisens podkast om Oslo-fotball, Trikkeligaen, intervjuer vi Jørgen Isnes. Den suksessrike KFUM-treneren snakker ut om hvordan KFUM vil spille fotball, men også om sin egen spillerkarriere og framtidsdrømmer.

Podkasten kan du høre stort sett overalt du finner podkaster, men også i en egen avspiller her:

LES OGSÅ: «Trikkeligaen» intervjuer Grorud-trener Eirik Kjønø

Tøffet seg for FFK-fansen

Isnes forteller om hvordan spillerkarriera førte han fra lokalklubben på Vestli, til eliteseriedebut for Skeid. Deretter gikk turen til den nå nedlagte klubben Oslo Øst. Der skåret Isnes ett av sine nokså få mål i karriera. Kampen var borte mot Fredrikstad, på en fullstappa arena i Plankebyen.

– Det var et stort øyeblikk. Det var en corner, jeg går opp, vinner duellen og vi går opp til 1-0. Jeg velger da å løpe langsida, hvor det er helt stappa fullt, og jeg smeller hånda mi bak øret, for liksom å høre om det er noe fra publikum i. Trener Ståle Andersen kommer bak meg og roper «nei, nei, nei, få den den hånda, dette faller bare tilbake på oss sjøl». Og det hadde han jo forsåvidt rett i. Vi tapte kampen 3-1, forteller han.

– Når det begynner å gå opp for deg at du ikke blir en stor fotballstjerne, hvordan var det?

– Det var ikke veldig tungt. Jeg har trives veldig godt i ulike typer miljøer, det har vært det som har dratt meg videre. Ikke nødvendigvis det at jeg skal spille eller være trener på det øverste nivået. Jeg havna jo ti år i Lørenskog, og hadde mange muligheter der til å gå til andre klubber på høyere nivåer. Men der var ambisjonen min å rykke opp med Lørenskog, noe vi aldri klarte.

Da spillerkarriera gikk mot slutten ble Isnes spillende hjelpetrener i Lørenskog. Men da hovedtreneren skulle byttes ut fikk ikke Isnes jobben han drømte om.

– Jeg ønska å fortsette i Lørenskog, og bli hovedtrener. Men fikk ikke muligheten. Noen som styrte på den tida ønska ikke meg som hovedtrener.

– Blei du sur? 

– Jeg ble skuffa. Følte jeg hadde bidratt såpass lenge i klubben. Jeg var klar. Men heldigvis fikk man andre muligheter. Jeg var i samtaler med Grand Bodø damelag. Kongsvinger var på banen. Jeg var litt i dialog med Sarpsborg om en spillerutviklerjobb. Men så ringte Ståle Andersen.

Andersen var hovedtrener i KFUM og hadde tidligere vært treneren for Isnes i Oslo Øst og Skeid.

– «Kom til Kåffa, så lager vi veien videre for deg der. Her kan du bli hovedtrener etter hvert. Her kan du lære fag», sa han. Så da valgte jeg KFUM, sier Isnes.

###

Jørgen Isnes. Foto: Haakon Thon

Blir han trener i eliteserien?

For omtrent et år sida gikk det mye rykter om store klubber som var interessert i å signere Isnes, etter at han fikk KFUM fra 2. nivå til å være med å slåss om opprykk til eliteserien. Både Vålerenga, LSK og Odd skal ha vært interessert.

– Var du nære ved å gå til en av disse klubbene?

– Bare Odd. Der var vi i samtaler. Det var en artig prosess, for den settinga har jeg ikke vært i før.

– Hva med de klubbene som har vært på leit i år?

– Disse klubbene har vært ute etter trener, og da er det naturlig hvis du har gjort det bra, at navnet ditt blir dratt opp. Men mest konkret har vært Odd de siste to åra. Lillestrøm var på telefonen, i hvert fall. Det var ikke Vålerenga. Der var det aldri noe konkret.

– Ser du for deg Kåffa i Eliteserien?

– Det kan gå om noen år. Men det er fortsatt mye igjen der, altså. Men ja, jeg har en ambisjon om å trene på høyest mulig nivå.

LES OGSÅ: KFUM nærmer seg nytt idrettsanlegg på Ekeberg

Slike spillere jakter Isnes til KFUM nå

KFUM havna på åttende plass i Obosligaen i 2020, etter en sesong med både opp- og nedturer. Året før kom de på fjerdeplass. I vinter har det vært mye snakk om hvorvidt Stian Sortevik, Robin Rasch og Bilal Njie ville signere nye kontrakter. Siden podkasten ble spilt inn tirsdag har det blitt kjent at Sortevik er med videre. Men Isnes vil også ha nye spillere inn, selv om han ikke vil si hvem han leiter etter.

– Vi vil nok hente en til to nye spillere.

– Jeg vil ha navn!

– Det får du nok ikke, for da er det plutselig noen andre som biter på. Men det har vært noen spillere som har vært utenfor Oslos område som vi ser på. Men det vil nok være dumt å uttale seg på navn. Jeg elsker at folk er nysgjerrige.

– Hva slags typer er det, da?

– Kant og spiss. Vi får se. Vi burde ha to spisser. Så det er frontspiller, enten det er høyre, venstre eller spiss.

Hør hele Trikkeligaen-intervjuet i spilleren under. Du kan også finne podkasten på Apple Podcasts, på Spotify, eller der du vanligvis finner podkaster.

LES OGSÅ: Skeid 2021: Braaten avventer, ny VIF-spiller inn

Mer fra Dagsavisen