Sport

Eksperter om Ødegaards Arsenal-lån: – Han kommer med noe som de ikke har fra før av

Arsenal-klare Martin Ødegaard (22) skal i gang med et nytt kapittel i karrieren og har gjort et godt valg, ifølge fotballeksperter.

Av Lars Eide, NTB

Onsdag ble låneavtalen bekreftet, og Real Madrid-spiller Ødegaard blir å se i Arsenal-drakt ut sesongen.

Manager Mikel Arteta er glad for å ha nordmannen på plass i London.

– Det er fantastisk at vi har sikret oss at Martin kommer hit ut sesongen. Martin er selvsagt en spiller vi alle kjenner svært godt, og selv om han fortsatt er ung, har han spilt lenge på øverste nivå, sier spanjolen.

Simen Stamsø-Møller, fotballekspert i TV 2, tror Arsenal er et godt valg for Ødegaard.

– Jeg tror han vil passe bra inn. Han kommer med noe Arsenal ikke har fra før. De henter ham fordi han har evnen til å spille fri andre foran mål, som har vært mangelvare hos Arsenal. De har et godt lag, men mangler det, sier Stamsø-Møller til NTB.

Fotballekspert i Viasat Petter Veland er enig i den vurderingen.

– De er blant lagene som spiller den type fotball, og har en trener som tenker den type fotball, som passer Martin best. Det er fokus på å ha ball, skape ting selv, ha bevegelser som kan skape mange situasjoner som en spiller med Martins kvaliteter kan dra nytte av, sier Veland til NTB.

Ifølge flere medier har Arsenal-sjef Mikel Arteta vært avgjørende for Ødegaards valg. Han skal også ha vært aktuell for et utlån tilbake til Real Sociedad, og Ajax meldes også å ha vært på banen.

Les også: Real Madrid-legende: – Ødegaard burde ikke ha gitt opp så fort

Dårlig tid

Utlånet strekker seg ut sesongen for Ødegaard. Siste Premier League-kamp spilles 23. mai. Det gir drammenseren dårligere tid enn noen gang før på å prestere.

– Han får veldig dårlig tid. Han har aldri hatt dårligere tid til å få til noe og blir mer synlig enn noen gang ettersom Premier League er så populært, og Arsenal er en gedigen klubb. Mange vil gjøre seg opp en mening fort, sier Stamsø-Møller.

Etter returen til den spanske hovedstaden fra låneoppholdet i Real Sociedad har det blitt lite spilletid for Ødegaard. Kun fem kamper fra start er fasiten siden i fjor sommer.

De siste seks ukene er det bare blitt plass på benken og et innhopp på fem minutter.

– Hvis man bruker tid til å bli vant til et nytt miljø, ny liga, ny klubb, tanker hos treneren, har man mindre tid på seg til å komme inn i flytsonen før man skal vekk derfra igjen. Det er en faktor, sier Veland.

Les også: Sky Sports: Ødegaard besto legesjekken i Arsenal

Verdensmester i tilpasning

– Her skal han være god fra første kamp, og det klarte han ikke i Real Madrid. Han spilte lite, men spilte litt. Det var midt på treet, det han gjorde der. Nå må han ta litt større sjanser og ta litt større plass, mener Stamsø-Møller, som legger til at han er spent på overgangen, og at det er spansk fotball som kler den norske landslagsspilleren best.

Tidligere har Ødegaard hatt leieopphold i de nederlandske klubbene Heerenveen og Vitesse og i Real Sociedad, men alle har vært over en sesong. Det blir knapt med tid denne gangen, men Veland tror det bør gå fint.

– Jeg vil tro Ødegaard har spisskompetanse i «small talk» og å komme inn i en garderobe. Først med eldre spillere i Strømsgodset, Real Madrid Castilla før A-laget der, Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad. Han begynner å bli verdensmester i tilpasning. Jeg hadde kanskje vært mer bekymret for en som skulle vært leiesoldat for første gang, sier Veland.

Mer fra Dagsavisen