Danmark til VM-semifinale etter uforglemmelig håndballdrama

Tittelforsvarer Danmark tok seg til semifinale i håndball-EM etter en høydramatisk kamp mot vertsnasjonen Egypt, som ble slått 39-38 etter straffekast.

Med 22 sekunder igjen av ordinær tid hadde Egypt ballen på stillingen 28-28, men ble straffet for feil bytte. Det førte til to minutters utvisning og ga danskene ballen. Med fem sekunder igjen leverte superstjernen Mikkel Hansen en fæl feilpasning da han ville sette opp Lasse Svan for innhopp fra kant, og dermed ble det ekstraomganger.

Der scoret danskene de to første målene og ledet hele veien helt til Mikkel Hansen i siste sekund ble straffet for sabotasje da han kastet bort ballen i glede over at laget hadde holdt unna. Hansen fikk rødt kort og Egypt straffe, og Mohamed Sanad utlignet til 34-34.

Dermed ble det ny forlengelse, og da var Yehia Elderaas scoring den eneste helt til historien gjentok seg med motsatt fortegn. I siste sekund fikk Danmark straffekast og egyptiske Ibrahim El Masrey rødt kort. Magnus Landin satte 35-35 stolpe-inn.

Avgjørelsen måtte falle på straffekonkurranse, og der avgjorde danskenes verdensklassekeeper Niklas Landin med to redninger. Lasse Svan satte inn vinnermålet.

Ofret mye

Yehia Elderaa slo tommelen ut av ledd da han satte inn 26-26 fire minutter før slutt. Egypterne øynet en stor bragd og ofret mye for å fullføre den. Det så ut til å skulle lykkes, men så ble Mohamed Mamdouh litt for ivrig i sluttsekundene og gikk for tidlig inn på banen.

Det banet for en håndballdramatikk verden knapt har opplevd før. Mikkel Hansen scoret ti ganger før han ødela Danmarks sjanse til å avgjøre i ordinær tid og i første par med ekstraomganger, men han ble berget av sine lagkamerater.

Yahia Omar scoret 11 mål for Egypt, men han måtte med sine lagkamerater se finaledrømmen knuses.

Famlende start

Danmark innledet kampen famlende. Egypt scoret kvartfinalens tre første mål og ledet også 4-1, men danskene var à jour på 4-4. Så rykket hjemmelaget igjen, men Danmark dro nytte av et keeperbytte. Niklas Landin fikk det ikke til innledningsvis, men Kevin Møller reddet mye da han kom inn.

Danskene var foran første gang på 9-8 og avsluttet omgangen best til 16-13-ledelse halvveis.

Egypt startet forrykende også i den andre omgangen og ledet 18-17 etter å ha scoret fire mål på rad. Deretter fulgte lagene hverandre tett og vekslet på å lede med ett mål inntil Danmark med tre scoringer på rad gikk opp i 25-23 ni minutter før slutt.

Egypt var à jour igjen på 26-26, men så startet det store dramaet.