Sport

Burnley fant målformen og slo Aston Villa

Etter å ha scoret bare 10 mål på sine 18 første Premier League-kamper traff Burnley tre ganger i 2. omgang mot Aston Villa og vendte til 3-2-seier.

Gjestene fra Birmingham dominerte første omgang og ledet fortjent etter scoring av Ollie Watkins etter et kvarter. Ledelsen kunne godt vært større, og blant annet hadde Ross Barkley en avslutning i tverrliggeren rett før pause.

Ben Mee nikket inn utligningen på hjørnespark fra Ashley Westwood tidlig i 2. omgang, men klassespilleren Jack Grealish ordnet ny Villa-ledelse med scoring etter veggspill med Douglas Luiz halvveis i omgangen.

Så viste Dwight McNeil seg fram. I det 75. minutt fikk han ballen ute på venstresiden og prøvde et flatt innlegg i håp om at en lagkamerat skulle styre det i mål. I stedet gikk ballen forbi flere spillere i feltet og forsvant inn i mål ved lengste stolpe.

Fire minutter senere slo McNeil inn fra venstre igjen, denne gang et klassisk innlegg. Chris Wood slo Matt Targett i lufta og nikket i mål ved den samme stolpen.

– Det var godt å se den gå inn. Dette var tre viktige poeng. Aston Villa er et godt lag, men vi hadde karakterstyrke og besluttsomhet nok til å komme tilbake, sa Wood til BBC.

Seieren ga avstand til nedrykksstriden.

Les også: Eksperter om Ødegaards Arsenal-lån: – Han kommer med noe som de ikke har fra før av

Mer fra Dagsavisen