Sport

Ingen bønn for Norge: Magesjau-hotellet i Kairo neste stopp ved seier

Den norske VM-troppen må flytte til det svært omtalte Kairo-hotellet dersom Norge spiller seg til semifinale. Der er det magesyken som truer.

Slår Norge Spania onsdag, blir det endringer i opplegget. Da forlates idyllen ute ved Giza-pyramidene for denne gang.

– Absolutt, alle semifinalelag skal bo på samme hotell, sier Jessica Rockstroh i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) til NTB.

Det har vært svært mange magesyke spillere på Marriott Zamalek-hotellet i flere dager. Slovenia fikk et stort utbrudd. Flere andre lag har vært rammet til dels hardt.

Les også: Oslogutten Sæverås kan gå fra koronasmell til helterolle i håndball-VM (+)

5-stjernershotellet (1078 rom) har blant annet to større blokker med 20 etasjer hver, og alle som bor der, er avhengig av å bruke heis ofte.

Danmarks stjerne Mikkel Hansen ble helt utslått av sykdom i nesten to døgn. – Det er noe av det verste jeg har vært med på, sier han ifølge danske medier.

Norge klarte å få utsatt flyttingen til etter en mulig kvartfinale. Den norske troppen hadde tirsdag to representanter på rekognoseringstur på sentrumshotellet.

Alle VM-kvartfinalene spilles onsdag. Semifinalene er lagt til fredag før medaljekamper søndag. Norge jakter på sin første tittel etter tap i finalene i 2017 og 2019.

Les også: Håndball-VM 2021 for menn: Her er fullt program