Sport

Ishockeyforbundet håper på gjenåpning i neste uke

Hvis det ikke kommer nye smittevernrestriksjoner fra helsemyndighetene vil norsk ishockey komme i gang igjen fra onsdag 3. februar.

Norges Ishockeyforbund og deres beredskapsgruppe hadde en positivt møte med alle eliteserieklubbene mandag formiddag. Der kom det fram at det planlegges start fra torsdag 4. februar.

Det vil bli 1.-divisjonskamper fra onsdag 3. februar og comeback i eliteserien påfølgende dag. Det er plan A for Norges Ishockeyforbund og klubbene når kampaktiviteten skal gjenopptas.

– Vi planlegger for oppstart da, men må selvsagt se an hva som skjer med smittesituasjonen og eventuelle endringer både nasjonalt og lokalt, og hvordan dette eventuelt påvirker mulighetene vi har, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

Les også: Hockeypresidenten frykter konkurs for flere hockeyklubber på grunn av avlyste kamper

Eide kalte inn alle klubbene til et møte mandag formiddag som en følge av nedstengingen av Oslo-idretten ut måneden. På grunn av omfattende smitteutbrudd flere av klubben vil noen av klubbene få svært liten tid til trening foran oppstarten.

Hvis man får startet igjen går det mot 36 serierunder, og ikke 45 i eliteserien. I så fall har Narvik kun ni kamper igjen av sesongens mens tabellnabo Sparta mangler hele 17 for å komme i mål.