Sport

Illsint Holund ble kjørt ned av Bolsjunov: - Jeg ville vite hvorfor

Hans Christer Holund gjorde mye av drajobben på lørdagens tremil i Lahti, men da løperne skulle kjøre ned på stadion for siste gang ble han truffet av Aleksandr Bolsjunov. Russeren falt og Holund brakk begge stavene.

Begge løperne lå bakerst i tetfeltet der alle hadde vinnersjanser på tremila med skibytte.

Bolsjunov kjempet med fem nordmenn om seieren, men felte altså både seg selv og Holund 500 meter fra mål.

Bolsjunov forsvant raskt ut fra målområdet i Lahti, en illsint Hans Christer Holund fulgte etter for å prøve å få et svar.

Det fikk han ikke.

– Jeg har roet meg ned nå, men jeg ble oppgitt og irritert, ja. Så jeg lurte på hvorfor det skjedde. Jeg ble jo regelrett kjørt ned, sier en oppgitt Lyn-løper til NRK.

– Det er jo ganske meningsløst å gjøre en slik manøver i en slak nedoverbakke rett før mål. Det er ikke der løpet avgjøres, sa Holund, som hadde ambisjoner om å vinne løpet, men som aldri fikk ristet av seg feltet de gangene han prøvde.

– Jeg tror ikke Bolsjunov gjorde dette med vilje, men det er jo ille at det skjer, sa Holund, som har ambisjoner om å gå distansen i VM i Oberstdorf.

Men på grunn av uhellet måtte han se Emil Iversen, Sjur Røthe (tittelforsvarer med friplass) og Pål Golberg ta de tre første plassene.

Også klubbkamerat Simen Hegstad Krüger var i tetfeltet, men han falt i den siste svingen ned mot stadion. Det var selvforskyldt.

– Hans Christer er en sindig kar, men det er sjelden jeg har sett ham så sint, sa Simen Hegstad Krüger til NRK.

Norge har fem plasser på distansen i VM, og trioen Iversen, Høsflot Klæbo (startet ikke lørdag) og Røhte tar tre av dem. De to siste står mellom Golberg, Hegstad Krüger og Holund.

– Bolsjunov er som en missil i et felt og kan gjøre mye rart. Det gjelder å holde seg unna, sa Emil Iversen, som vant spurten enkelt foran Sjur Røthe. Iversen lå taktisk i feltet hele veien, men viste ved hver runding på stadion at han hadde veldig god glid.

Verdenscup langrenn lørdag, skiathlon i Lahti, Finland:

Menn, 2 x 15 km:

1) Emil Iversen, Norge 1.10.18,4, 2) Sjur Røthe, Norge 0.00,4 min. bak, 3) Pål Golberg, Norge 0.06,6, 4) Simen Hegstad Krüger, Norge 0.09,5, 5) Aleksandr Bolsjunov, Russland 0.20,9, 6) Hans Christer Holund, Norge 0.28,7, 7) Dario Cologna, Sveits 0.32,8, 8) Iivo Niskanen, Finland 0.33,0, 9) Jens Bumann, Sverige 0.41,8, 10) Friedrich Moch, Tyskland 1.05,2.

Øvrige norske: 16) Martin Løwstrøm Nyenget 1.29,9.

Mer fra Dagsavisen