Sport

Solbakken med klar keeperbeskjed: – Må ut i kamp

Rune Almenning Jarsteins plass som førstekeeper på fotballandslaget kan være under en større trussel enn på lenge. Ståle Solbakken vil se ham i kamp.

Den 36 år gamle telemarkingen har i store trekk vært et klart førstevalg for Norge siden 2011.

– Han må komme seg i kamp for klubb, om det så er for B-laget eller juniorlaget. Det snakket vi om, sier landslagssjef Solbakken til NTB.

Den nyansatte treneren har vært i kontakt med de aller fleste av de aktuelle spillerne de siste ukene. Den prosessen gjorde det også klart at Rosenborgs André Hansen er tilgjengelig for fullt framover.

– André er med, sier Solbakken.

Hansen (31) står uten baklengsmål landslaget etter fem kamper. Han kan kanskje nå få en fair sjanse til å ta plassen på laget.

Hansen har også en lang rekke kamper som reserve. Han meldte seg ut av landslaget en periode, før han igjen stilte seg til rådighet for Lars Lagerbäck.

Tre VM-kvalifiseringskamper mot Gibraltar (b), Tyrkia (h eller nøytral bane) og Montenegro (b) spilles i slutten av mars.

Jarstein har ikke vært med fra start i klubblaget Hertha Berlin siden 20. juni. Etter det er det blitt 18 serie- og en cupkamp på benken. Sist sommer hentet klubben inn Alexander Schwolow som keeper for cirka 60 millioner kroner. Han har siden fått all tillit. Senest tirsdag satt Jarstein på benken i 0-3-tapet hjemme for Hoffenheim.

Jarsteins kontrakt med Hertha løper til slutten av juni i år.

Les også: Haaland og Dortmund senket av 17-åring