Sport

Sjur Røthe gikk inn til sitt tredje NM-gull

Sjur Røthe gikk et veldisponert løp og tok NM-gullet på 15 kilometer i fri teknikk. Sølvet gikk til Simen Hegstad Krüger i et sekunddrama.

Trondheim 20210119. 
Sjur Røthe under 15 km. menn langrenn fristil under NM på ski i Granåsen.
Foto: Geir Olsen / NTB

Krüger var best fra start og ledet klart underveis til sine konkurrenter, men han fikk det tungt mot slutten.

Røthe, på to startnummer tidligere, startet mer kontrollert. Vossingen fikk derimot opp farten, og etter ti kilometer lå han 11,2 sekunder bak Krüger. To kilometer senere var avstanden redusert til kun 1,2 sekund. Krüger svarte, og 1,2 kilometer før mål hadde han økt avstanden til 1,8 sekund. 500 meter før mål var de to likt, men det skilte 3,5 sekunder i mål.

Det føles bra, og det er veldig stas å bli norsk mester. Jeg gjør en veldig god avslutning, men har en uggen følelse før start i dag. Jeg måtte jobbe tøft hele veien, og det er vanskelig med lagkamerat Krüger som kunne gå på tidene mine ett minutt bak. Jeg prøvde å gi han litt utfordringer, og hadde en drøm om å male han i stykker, sier Røthe til NRK etter målgang.

Det er irriterende at han skal levere så gode avslutninger gang på gang. Jeg må lære meg å stå løpet helt ut om det skal bli det helt store. Formen virker ganske bra, men det er irriterende å få sekunderingene mot Sjur da jeg vet hvilken løpsutvikling han pleier å ha. Jeg må si meg greit fornøyd med sølv, men skulle gjerne tatt gullet, fulgte Lyn-løperen Simen Hegstad Krüger opp med.

Rekruttlandslagets Harald Østberg Amundsen hadde store ambisjoner. Han startet forsiktig, men var blant de raskeste de siste fem kilometerne. Han endte på bronseplassen, 11 sekunder bak vinneren.

Les også: Helene Marie Fossesholm tok sitt første senior-gull i NM

Pål Karstensen

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen