Sport

Klæbo spurtslo Valnes og sikret NM-gull på hjemmebane

Johannes Høsflot Klæbo var suveren på oppløpet og sikret seg NM-gull på hjemmebane i Granåsen. Erik Valnes tok sølvet foran Emil Iversen.

– Det ble tøft. Håvard (Taugbøl) satte bra fart i starten, og også ble det som forventet trøkk mot slutten. Jeg hadde som mål å være på 2.-plass før jeg satte meg i hocke ned, sa Klæbo til NRK etter løpet.

Det klarte han, og på oppløpet var ingen i nærheten å true Byåsen-ekspressen. Iversen kom i stor fart på oppløpet, men ble sperret i sporet bak Valnes og hadde dermed ingen mulighet til å utfordre Klæbo om gullet.

Jokeren Sivert Wiig, som vant prologen, endte til slutt på 4.-plass etter å ha gått offensivt i finalen. På Lygna forrige helg ble han nummer tre, og han vil dermed trolig få gå sprinten i Falun om to uker, som trolig vil bli avgjørende for hvem som får gå distansen i VM.

En som er regnet som en klar kandidat til VM-sprinten, Pål Golberg, ble nummer fem i sin semifinale og røk ut.

Ski-NM langrenn i Granåsen, Trondheim lørdag, sprint klassisk:

Menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen, 2) Erik Valnes, Bardufoss og Omegn, 3) Emil Iversen, Varden Meråker, 4) Sivert Wiig, Gjesdal, 5) Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer, 6) Even Northug, Strindheim.

Les også: Aleksander Aamodt Kilde kneskadd på trening