Sport

Falla slo tilbake med sprintseier i NM

Etter en kronglete sesong viser Maiken Caspersen Falla stadig bedre form fram mot VM. I ski-NM lørdag spurtslo hun Anna Svendsen og sikret seg kongepokalen.

– Det er stort. Jeg har tatt noen NM-gull, men jeg har ikke tatt kongepokal før, sa Falla til NRK etter løpet.

Med sin sjette seier passerte hun også Marit Bjørgen som mestvinnende i sprint i NM.

Falla har hatt en tøff start på sesongen, og hun fortalte til NRK at hun i desember måtte avbryte det som skulle være en to timers løpetur etter halvtimen.

– Det har vært ganske tungt. Det slo meg i går, den stigningen jeg har hatt den siste måneden. Jeg håper det fortsetter i denne retningen. Jeg føler jeg fortsatt har mye å gå på, sa Falla.

Les også: Aleksander Aamodt Kilde kneskadd på trening

I finalen prøvde Falla seg først med et kraftig rykk i den siste seige stigningen. Luka ble derimot ikke stor nok, og Svendsen kunne passere i den siste svingen før mål. I spurten var det likevel Falla som var sterkest.

I likhet med Falla fortsetter Svendsen å vise form etter jul. På Lygna forrige helg var hun best av samtlige. Der ble Falla nummer fire.

Tiril Udnes Weng endte på 3.-plass etter å ha vunnet både prolog, kvart- og semifinale. I prologen vant hun 48 hundredels sekund foran Falla, med Svendsen hundredelen bak.

Ski-NM langrenn i Granåsen, Trondheim lørdag, sprint klassisk:

Kvinner:

1) Maiken Caspersen Falla, Strandbygda, 2) Anna Svendsen, Tromsø, 3) Tiril Udnes Weng, Nes, 4) Mathilde Myhrvold, Vind, 5) Lotta Udnes Weng, Nes, 6) Ane Appelkvist Stenseth, Grong.