Sport

En straffe til Liverpool eller United vil bli omdiskutert, uansett

Sjelden har en fotballkamp vært større enn dette.

Ikke siden 2009 har et møte mellom Liverpool og Manchester United også vært en kamp om ligagullet. Da endte Manchester United foran Liverpool til slutt. Søndag møtes de to gigantklubbene til det som av mange regnes som verdens største fotballkamp.

Sjelden har det stått mer på spill i en kamp mellom Liverpool og Manchester United. United leder ligaen tre poeng foran sine erkerivaler fra nabobyen Liverpool. Ingen vil bli overrasket om dette blir en tett affære. En kamp som kan gå begge veier og meget vel avgjort på en tilfeldighet, tabbe eller en straffe.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ole Gunnar Solskjær har fått mye og til dels knallhard kritikk for sin innsats som United-manager. Klopp med sitt sprudlende humør derimot, har sluppet unna, selv om de altså ligger bak United på tabellen. Men nå virker det som om Liverpools manager også føler litt på presset. Et tap for United vil gi en luke på seks poeng opp til Solskjærs menn, noe som vil være nærmest en katastrofe for de regjerende mesterne. Ballen ruller ikke helt Liverpools vei denne sesongen og da er plutselig ikke Klopp like blid i intervjuer heller.

Denne uka gikk en «bekymret» Jürgen Klopp ut og ville påvirke dommer Paul Tierney før søndagens kamp. Uniteds spillere kaster seg og søker straffer, mener tyskeren. I tillegg hevder Klopp at dommerne favoriserer United. Dette begrunner Klopp med at Solskjærs lag har fått flere straffer de siste to sesongene enn Liverpool har fått siden Klopp ankom Anfield for fem og et halvt år siden. Siden fotballen startet opp igjen i juni sist sesong har United fått 18 straffer mot Liverpools seks, i alle turneringer. Solskjærs reaksjon? «Jeg teller ikke hvor mange straffer de har fått, så om de vil bruke tid på å bekymre seg over at vi blir felt i boksen... Jeg bruker ikke tid på sånt».

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

«Sprøyt», mener tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg om Klopps påstander om at dommerne favoriserer Manchester United. Han mener Klopp må se på sine egne spillere som Mo Salah og Sadio Mané, som begge «er i stand til å kaste seg». «Ikke siden Fergie har vi sett lignende forsøk på å påvirke en dommer før en storkamp», skriver Clattenburg om Klopp i sin faste spalte i Mail Online og sikter til tidligere United-manager Alex Fergusons hang til å klage på dommere og motstandere før storoppgjør. Clattenburg slår fast at Klopp tar feil og at det ikke er en konspirasjon blant dommerne for å favorisere United. «Eller mener Klopp at United har spillere som oppfordres til å kaste seg?», spør den tidligere dommeren. Fotballen er jo blitt slik at om du får et kakk på foten, ja da faller du. Det så vi også da Paul Pogba oppgitt instruerte Luke Shaw til å kaste seg i kampen mot Aston Villa tidligere denne sesongen. Shaw stormet inn mot Villa-målet og havnet i duell med Matty Cash. Men Shaw holdt seg på beina og det ble ingen straffe, til Pogbas store irritasjon.

Les også: Uniteds Fernandes måneden PL-spiller for desember

Klopp har uansett oppnådd det han ønsket. Kampleder, Paul Tierney vil ha hele verdens øyne rettet mot seg søndag. Lik det eller ei, men Klopps snakk gjør at en straffe vil bli omdiskutert, nesten uansett. Tierney dømmer Liverpool for 13. gang. Liverpool har åtte seire, tre uavgjorte og to tap i disse kampene. Men det som er oppsiktsvekkende er at Tierney aldri har dømt straffe til Klopp og hans menn. Dette opprører Liverpool-fansen. Særlig siden United har fått til sammen fem straffer på 13 kamper der Tierney har dømt, alle straffene i de ti siste. Og med Klopps snakk er presset på Tierney større enn noensinne før møtet på Anfield. Men det kan da løses veldig greit. Er det ikke dette vi har VAR for?

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.