Sport

Rooney ble Derby-manager på fast basis

Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis.

Klubben selv melder dette på sitt nettsted. Rooney har ledet klubben som spillende trener siden slutten av november, og nå har han signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

Med Rooney bak spakene er det blitt tre seirer, fire uavgjort og to tap for Derby.

– Å få denne muligheten og følge etter personer som Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard og Phillip Cocu, er en stor ære, sier Rooney til Derbys nettsted.

Les også: Britisk avis: Krisemøter skal forhindre ytterligere Premier League-kaos

Potensial

Rooney spilte elleve kamper og scoret ett mål i serie og ligacup denne sesongen før han la opp for å bli permanent manager.

– Jeg kan love alle involvert i klubben, alle supporterne, at jeg og mitt støtteapparat skal snu hver stein for å nå det potensialet jeg har sett i løpet av de siste tolv månedene i denne historiske fotballklubben, sier Rooney.

Han kom til Derby i januar i fjor etter et opphold i amerikanske DC United. Han skjønte raskt at Derby var klubben for ham.

– Da jeg først kom tilbake til Storbritannia, ble jeg helt blåst av banen av potensialet til Derby. Stadionet, treningsplassen, kvaliteten på det spillerne og de unge spillerne som kommer opp i akademiet og selvfølgelig fansen som har vært lojal og støttende. Til tross for andre tilbud visste jeg instinktivt at Derby County var stedet for meg, sier Rooney til Derbys hjemmesider.

Les også: City glemte PL-sjefens formaninger da Foden senket Brighton

En av de største

35-åringen kan med se tilbake på en lang og suksessrik karriere som spiller. Rooney scoret 53 mål på sine 120 landskamper for England. Det er rekord, og det plasserer ham som nummer to på listen over flest landskamper bak den legendariske keeperen Peter Shilton.

For Manchester United scoret Rooney 253 mål mellom 2004 og 2017, og han vant en rekke store titler med klubben. Spissen startet karrieren i Everton før han gikk til Manchester United. Han vendte tilbake i Everton for en periode før han dro til USA.

Neste oppgave for den meritterte spissen blir lørdagens kamp mot Rotherham. Da i en annen klesdrakt enn vi er vant til å se ham.

Les også: Uniteds Fernandes historisk etter nok en månedens spiller-kåring