Sport

Derfor ville Fagermo ha med Tollås Nation videre

Dag-Eilev Fagermo våget ikke å tømme Vålerenga for rutine. Derfor ble den endelige avtalen med Jonatan Tollås Nation offentliggjort fredag.

– Vi ønsker å fornye laget vårt med unge talenter, men vi kan ikke tømme oss for rutine. Vi skal være med i medaljekamp og vi skal spille i Europa og da må vi ha rutinen med oss, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen om hvorfor de har valgt å resignere med Tollås Nation, som ble «takket av» etter at laget sikret bronsemedaljene 22. desember.

Kan bli forlenget

Nå har partene blitt enige om en ettårs-avtale. Tollås Nation ønsket seg opprinnelig to år, og de kan det også bli hvis han holder seg skadefri og spiller mye kommende sesong. Det blir 30-åringens sjuende sesong som midtstopper i klubben

Les også: Tidligere Glimt-spiller linkes til VIF (+)

Samtidig er det klart at hans makker Johan Lædre Bjørdal avslutter sin kontrakt et halvt år før den utløper.

– De som skal spille for VIF må tåle å trene mye. Jonatan har ikke vært blant dem. Men han er en solid midtstopper og en kontinuitetsbærer i klubben, sier Fagermo.

Han har heller ikke vært hundre prosent fornøyd med det han har sett av Tollås Nation etter å ha analysert alle baklengsmålene i fjor. Men det veies opp for det han bidrar med av trygghet både på og utefor banen.

– Han er jo en god midtstopper, sier Fagermo.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Vålerenga og de andre Oslo-lagene

Til VIF i 2015

Jonatan Tollås Nation har kun spilt for to klubber i sin karriere, Aalesund og Vålerenga. Det var Kjetil Rekdal som hentet ham til VIF og han er den spilleren i A-stallen som har vært der lengst. Han er blitt en del av VIF-kulturen og elsker den. Og han er overbevist om at klubben og laget kan ta nye steg.

– Jeg er stolt av dette laget og det vi fikk til i fjor. Bronsemedaljen er den første jeg har fått i seriesammenheng, og den betø mye for meg, sa Tollås Nation til Dagsavisen da bronsen ble sikret.

Fra før har han to cupmesterskap med Aalesund. Han drømmer også om å få oppleve en cupfinale med Vålerenga foran fulle tribuner. Men ingen vet om det blir mulig i 2021.

Han syntes det var rart å avslutte året uten å ha en arbeidsgiver.

Nå har han det.

VIF-spillerne samles til trening igjen etter ferien kommende mandag, men da blir det stort sett koronatesting. Intility arena fyres opp i sprengkulda ettersom det blir Vålerengas treningsbase de neste månedene. Det blir ingen treningsleire utenfor Norges grenser.

Les også: Magnus Lekven har skrevet under for sin nye klubb

Mer fra Dagsavisen