Sport

Tap for Skeid etter lang koronakarantene

(Skeid – Sarpsborg 1-5) Det ble ingen drømmestart på 2021 for Skeid. Etter ti dagers karantene og bare én istrening før det viktige hjemmeoppgjøret mot Sarpsborg, ble særpingene for tøffe.

Etter å ha havnet i karantene dagen etter 3-10-tapet for Drammen 2. juledag, måtte Skeid-spillerne være i karantene i ti dager. Så ble det istrening tirsdag, men oppladningen var alt annet enn optimal før 2021s første kamp, mot Sarpsborg hjemme, en kamp som hadde blitt utsatt to ganger før de fikk spilt torsdag:

Opprinnelig skulle kampen blitt spilt tidlig i sesongen. Da ble den satt opp på Frogner stadion, men der var det ikke mulig å spille grunnet de dårlige forholdene. Så ble den satt opp på Voldsløkka søndag 20. desember grunnet dårlige forhold – igjen. Men torsdag ble den altså avholdt. Og det ble stortap.

– Selv om det blir tap, hever vi oss fra kampen mot Drammen (3-10), så det var bra, selv med bare en trening, sier Anders Kogstad etter kampen.

Les også: Skeid får bare to dager oppladning etter koronakarantene (+)

Russer fikset biffen for Sarpsborg

Anført av russiske Andrei Gerasimov tok Sarpsborg kommandoen i oppgjøret og gikk opp til 1-0 etter åtte minutter. Litt over minutter etter sto det 2-0 etter mål fra Mathias Nilsen, etter pasning fra Gerasimov.

Skeid reduserte på en cornerretur like før pause ved Sigve Swensen. Skuddet fra Daniel Skrettingland ble reddet på strek, og Swensen dukket opp og pirket inn reduseringen. 1-2 var også stillingen til pause.

Like etter pause fikk Skeid en eventyrlig mulighet til å utligne til 2-2 da Anders Kogstad fant Sigmund Karlseng foran mål. Forsøket gikk i stanga, og da blir man fort straffet. For like etter var den russiske bjørnen Gerasimov på farta igjen da han hamret inn en corner. Da kampen sto og vippet på 3-1 til Skeid scoret Sarpsborg Petter Nicolaisen to mål på fem minutter, etter 70 og 75 minutter.

– Jeg sitter igjen med en følelse av at kampen er jevnere enn resultatet tilsier. Sarpsborg er hakket vassere, mer effektive og setter sjansene. Det er klart at når du vinner 5-1 så er det fortjent, sier Truls Skrettingland.

Trener Helge Klæstad sier følgende:

– Jeg synes vi gjøre en brukbar kamp, men Sarpsborg klarer å utnytte sine sjanser bedre, først og fremst ved Andrei Gerasimov. Det første kvarteret er Sarpsborg best, resten er jevnspilt. Men vi klarer ikke å utnytte våre sjanser.

Les også: Oppgitte bandy-trenere etter romjulsrunden: – Kampene burde aldri blitt spilt (+)

– Jevnt ganske lenge

Da tok Skeid timeout. De presset på for redusering, men fikk ikke flere baller forbi Rikard Thorkildsen i Sarpsborg-buret. Dermed åpnet Skeid-oksene med tap i 2021.

– Det var jevnt lenge, og hadde vi satt 2-2 like etter pause, hadde det nok blitt jevnt helt ut. Isteden setter Sarpsborg inn 3-1 like etter. Og jeg må få trekke frem Gerasimov, som er den store forskjellen, sier Anders Kogstad.

– Alle seiere eller tap er fortjent. Sarpsborg er litt bedre enn oss på det meste og har et veldig høyt toppnivå på sine beste spillere som vi ikke matcher, er Daniel Skrettingland sin dom.

– Skal vi vinne sånne kamper må vi ha marginene på vår side, og det var de så absolutt ikke i dag. De siste 10-12 minuttene er vi det klart beste laget, men får ikke satt ballen i mål. Vi satser på at det løsner på søndag, avslutter Klæstad.

Søndag møter Skeid Høvik til en meget viktig bunnkamp. Den starter 18.00 og spilles på Voldsløkka.

Les også: Endelig kom seieren Skeid har ventet på i 30 år (+)

Mer fra Dagsavisen