Sport

Sortevik vurderer karrierestopp: - Ser for lite til familien

Stian Sortevik, Robin Rasch og Bilal Njie har fremdeles ikke undertegnet nye kontrakter med KFUM Oslo. Klubben håper det er på plass når oppkjøringen starter 18. januar.

De tre er gull verdt for en klubb som KFUM. Men ingen av dem har klort signaturene ned på kontraktsforslagene de er forelagt.

– Vi jobber med saken, og det er åpenbart hva vi ønsker. Vi er i gode dialoger og håper det lander med alle tre, helt klart, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Nije kom til klubben fra Odd sist høst, med kontrakt ut 2020. Han er Holmlia-gutt og sa til Dagsavisen ved overgangen at han var glad for å være tilbake der han hører hjemme.

Robin Rasch har ifølge Isnes et ønske om å ta steget opp til spill i eliteserien, men trives også utmerket i "Kåffa", så det hele er noe uklart.

Les om KFUM-trenerens rare jul: - Far sa nei til alle oss fire brødre (+)

Sorteviks dilemmaer

Viktigst for klubben er kanskje å få overtalt kaptein Stian Sortevik til å undertegne ny kontrakt.

Tirsdag formiddag var han ute på en løpetur ved Ekeberg. Tankene kvernet i hodet til interiørarkitekten. Skal, skal ikke...?

Da Dagsavisen snakket med ham etterpå, var han helt klar på at beslutningen langt fra er enkel.

– Jeg blir 33 år til sommeren, og føler jeg har to sesonger til igjen i kropp og motivasjon, for å si det slik. Samtidig har jeg samboer og to sønner. En som snart fyller fire år, og en på 15 måneder. Samboeren har vært veldig forståelsesfull og støttende hele veien, men selv føler jeg at det ikke blir 100 prosent verken som familiemann, arbeidstaker eller fotballspiller, sier en ærlig Sortevik.

Hammer signerte

– Jeg ser for lite til ungene og samboeren. Vi trener på ettermiddager, og i helgene er jeg opptatt med kamper. Jeg ønsker helt klart mer tid med dem, stille mer opp. Samtidig er fotball en stor del av livet og hjertet mitt.

Når tar du beslutningen?

– Vet ikke. Per nå er det hele åpent. Sesongoppkjøringen starter 18. januar. Har jeg ikke bestemt med da, vil jeg likevel være med på treningene, for å se. Beslutningen fattes i samråd med min samboer, avslutter KFUMs kaptein.

Positivt for KFUM, er at stopper Jørgen Hammer har skrevet under på en ny to-års-kontrakt, og at langtidsskadde Tore Andrè Sørås er klar til sesongoppkjøringen.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Klubben setter også stor pris på at Johannes Moesgaard har signert en ny to-års-kontrakt, og forblir en sentral del av trenerapparatet.

Verken Emmanuel Troudart eller Yannis Moula ble tilbudt nye kontrakter, og er ferdige i klubben.

17 år gamle Vegard Holsæther er tatt opp i A-lagstroppen.

Oppsettet for kommende sesongs 1. divisjon (OBOS-liga) er ennå ikke klart.

Mer fra Dagsavisen