Sport

Ny smitterekord i Premier League – 40 tilfeller på en uke

Engelsk Premier League meldte tirsdag om ny koronasmitterekord. 40 positive prøver på en uke er over dobbelt så mange som tidligere toppnotering.

Den gamle rekorden var 18 positive prøver, fra 21. til 27. desember. Deretter følger 16 smittetilfeller i uka 9. til 15. november. Ved siden av at tallet er mer enn doblet, har også andelen positive prøver gått opp. Den er nå på 1,74 prosent.

Man har gått over til testing av spillere og klubbansatte to ganger i uka. Mens det var 28 smittetilfeller på de 1311 prøvene innhentet fra 28. til 31. desember, ble det i tiden 1. til 3. januar avdekket 12 smittetilfeller på 984 prøver.

Det melder ligaen på sitt nettsted. Tre Premier League-kamper ble avlyst i perioden, på grunn av et betydelig antall smittetilfeller hos to klubber (Fulham og Manchester City).

Les også: Solskjær om United i flytsonen: – Vi er blitt mye bedre

Tillit til protokollen

Fulhams bortekamper mot Tottenham og Burnley ble utsatt. Manchester City fikk kampen mot Everton utsatt, men spilte kampen mot Chelsea selv om klubben i mellomtiden var rammet av enda flere positive prøver.

Også Sheffield United spilte kamp selv om klubben har rapportert «et betydelig antall» smittede.

Ligaen understreker at de fleste klubbene fortsatt har få smittetilfeller, og gjentar at man fortsatt har tillit til smittevernprotokollen.

Likevel har flere spillere fått kritikk for brudd på smittevernreglene i jule- og nyttårsperioden.

Les også: Southamptons sjokkåpning senket Liverpool

Nedstengning

Alle de smittede er isolert i 10 dager. Premier League opplyser ikke hvem som har testet positivt eller hvilke klubber de tilhører, selv om det gjennom avlysningene er kjent at Manchester City og Fulham er rammet.

Det har vært positive koronaprøver i alle de 18 ukene med testing denne sesongen. Laveste antall smittetilfeller er to, registrert i perioden 19. til 25. oktober.

På grunn av stigende smittetall har britiske myndigheter innført en ny nasjonal nedstengning.

Les også: Har flere covid-pasienter enn i vår – stenger skolene i sju uker

Mer fra Dagsavisen