Vålerenga kastet bort tre poeng i Narvik

(Narvik - Vålerenga 4-1). Vålerenga gikk på årets første smell da de misbrukte sjansene i Narvik søndag. Tross massivt flere skudd endte kampen med tremålstap der de to siste kom i kampens to siste minutter.

Hvor rar og uforutsigbar ishockeyen kan være fikk vi et bevis for søndag. Vålerenga reiste opp til dobbeltkamp og løste lørdagens oppgave greit med en 6-1 seier. Så ble det altså tremålstap for samme motstander og bunnlag et snaut døgn senere.

Narvik fikk en knallstart på egen is søndag og red på den ledelsen helt inn. For det sto 2-0 allerede etter tre minutter.

Skjøt og skjøt

Marcus Nordlund og Dante Alexander Salituro satte inn enkle skudd bak VIF-keeper Tobias Breivold.

Derfra og inn handlet det om når Vålerenga ville hente inn ledelsen.

Reuseringen kom ved Tommi Taimi to minutter før første pause, men derfra og inn stoppet det opp for VIF.

Laget ble mer og mer dominerende, men uten å få uttelling. Og i motsetning til lørdag hadde hjemmelaget fått orden på undertallsspillet.

Etter skuddstatistikk 7-7 og 4-9 i de to første ganske blodfattige periodene, endte den siste med 8-19 i skudd. Med andre ord, Vålerenga hamret løs fra alle kanter, men det var en grunn til at Narvik-keeper Eric Oskar Fröberg danset av glede etter kampslutt.

Feil i sluttspurten

Han reddet alt som kom. I motsatt ende raknet det de to siste minuttene. Først da Andreas Stene falt og mistet pucken bak eget mål. Salituro kunne sette inn sitt andre mål. Og samme kanadier fikk gleden av å bli tremålsscorer da Vålerenga hadde tatt ut keeper, mistet pucken og Salituro kunne sette pucken i åpen kasse.

Dermed var Vålerengas sterke periode over. Først slo de daværende serieleder Frisk Asker  to ganger i romjula, før de altså lekte med Narvik lørdag, for så å miste alle tre poengene dagen etter.

For Narvik lå suksessen i et kollektivt knallhardt forsvarsarbeid. Og med seieren passerte de Grüner på tabellbunnen. Narvik slo både Frisk Asker og Manglerud Star i forrige måned og fikk masse selvtillit inn i troppen gjennom denne triumfen på hjemmebane foran 200 entusiastiske supportere.

Eliteserien menn søndag:
Narvik – Vålerenga 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Nordkraft Arena: 200 tilskuere.

1. periode: 1-0 (2.55) Marcus Nordlund (Robin Söderqvist, Erik Oskar Harr), 2-0 (3.08) Dante Alexander Christian Salituro (Janne Laakkonen, Lars Erik Francke-Enersen), 2-1 (17.52) Tommi Taimi (Martin Røymark, Tobias Lindström).

2. periode: Ingen.

3. periode: 3-1 (58.16) Salituro (Ludvig Steenberg, Konsta Maekinen), 4-1 (59.36) Salituro (Steenberg).

Utvisninger: Narvik 4 x 2 min., Vålerenga 3 x 2 min.

Grüner – Lillehammer 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

2. periode: 1-0 (34.42) Håvard Steen (Sean-Michel Sunnqvist, Leo Johansen Halmrast), 1-1 (35.26) Julius Persson (Stein Tore Bakken, Nick Dineen).

3. periode: 1-2 (42.29) Martin Ellingsen, 1-3 (44) Austin Cangelosi (Persson, Brendan Ellis), 1-4 (48.48) Dineen (Persson, Andreas Martinsen).

Utvisninger: Grüner 7 x 2 min., Lillehammer 3 x 2 min.

Spilt lørdag: Narvik – Vålerenga 1-6 , Stjernen – Manglerud Star 7-1 , Storhamar – Sparta 7-2 , Frisk Asker – Stavanger 1-7 .