Kane og Son historiske da Spurs kom tilbake på vinnersporet

(Tottenham - Leeds 3-0). Etter at Harry Kane og Son Heung-min kombinerte for å gi Tottenham ledelsen 2-0, har radarparet tangert en Premier League-rekord. Spurs vant til slutt 3-0.

Etter flere kamper uten seier kom en svært forløsende trepoenger for Tottenham mot Leeds, nok en gang takket være radarparet Son og Kane. Leeds hadde ballen mest i London lørdag, men hjemmelaget scoret målene.

Kane ga laget ledelsen på straffespark, før han serverte Son som la på til 2-0 like før pause og sammen ble historiske.

Radarparet har nå kombinert ved 13 scoringer allerede denne sesongen, noe som tangerer rekorden satt av Alan Shearer og Chris Sutton fra 1994-95-sesongen. Scoringen var også Sons mål nummer 100 i Spurs-drakt.

Rett etter pause var det Son som skulle være servitør da Toby Alderweireld headet inn koreanerens corner og la på til 3-0.

Tottenham klyver oppover på tabellen og tetter litt igjen på luken opp til Liverpool og Manchester United på topp. Leeds gir litt slipp på topp 10 etter at West Ham på 10.-plass vant fredag.

Straffet Leeds

Leeds gikk som vanlig respektløst til verks og fikk en god mulighet allerede etter 4 minutter da Ezgjan Alioski avsluttet i nettveggen etter fine kombinasjoner av Bielsas menn.

Kane fikk en god skuddmulighet etter 17 minutter, men fem minutter senere var Leeds frampå igjen. Et flott innlegg av Raphinha fant hodet til Patrick Bamford, men Leeds' toppscorer traff ikke godt med headingen som gikk over fra god posisjon.

Selv om Leeds var det førende laget, var det Tottenham som skulle ta ledelsen på straffe etter en snau halvtime. Alioski felte Stephen Bergwijn på hjørnet av 16-meteren og fra 11 meter var Kane sikker i sin sak. Situasjonen oppsto etter et slurvete utspill fra Leeds-keeper Illan Meslier som spilte ballen rett til en Tottenham-spiller.

Kombinerte igjen

Kane og Son måtte ta telling etter 37 minutter, men kom seg fort på beina igjen og kombinerte nok en gang da Spurs økte ledelsen like før pause. Kane fant Son i feltet med et innlegg og koreaneren avsluttet lekkert ned i hjørnet.

Etter pause var det Tottenham som hadde tatt over kommandoen i kampen og skapte flere gode muligheter i starten av 2. omgang.

Det resulterte i nok et mål, men denne gangen var det midtstopper Alderweireld som skulle score, selvsagt assistert av Son. Headingen til midtstopperen snek seg så vidt over streken, men Kane hadde uansett scoret på returen.

Den siste halvtimen trygget Tottenham inn 3-0-seieren, men på overtid ble Matt Doherty utvist med sitt annet gule kort for dagen.