Sport

Vålerenga henter nok en spiller fra Avaldsnes

Tidligere i desember ble det klart at Vålerenga hentet Elise Thorsnes fra Avaldsnes, og nå følger også midtbanespiller Ylin Tennebø med på flyttelasset til hovedstaden.

Etter en sesong der Vålerenga ble kronet som både liga- og cupmestere, har blant annet Sherida Spitse og toppscorer Ajara Njoya forlatt klubben. Inn har blant andre Elise Thorsnes og Amanda Andradóttir kommet, og på 2020s nest siste dag bekrefter Vålerenga at klubben også har signert Ylinn Tennebø fra Avaldsnes.

– Jeg er stolt over å kunne bli en del av Vålerenga og veldig glad for å kunne få denne muligheten. Inntrykket mitt av klubben er også godt, med gode trenere, spillere og fasiliteter. Målsettingene er høye, og derfor er det selvfølgelig spennende å få være med på dette. Det føles ut som det riktige steget videre i min fotballkarriere, forteller Vålerengas nyervervelse til klubbens hjemmesider.

Tennebø spilte for barndomsklubben Tornado Måløy før Kaupanger plukket henne opp. Til Avaldsnes kom hun midtveis i 2019-sesongen, og der fikk hun med seg totalt 34 kamper og 3 mål for Karmøy-laget.

– Vi er glade for å få Tennebø inn i troppen. Hun er en midtbanespiller med de egenskaper vi verdsetter høyest – nemlig å arbeide hardt, men samtidig også ville utvikle seg og tørre å mislykkes for å bli bedre, forteller VIF-trener Jack Majgaard Jensen.

Les også: Toppscoreren ferdig i Vålerenga

Mer fra Dagsavisen