Sport

Kveldens Tottenham-kamp avlyst på grunn av smitte

Premier League-oppgjøret og London-derbyet mellom Tottenham og Fulham har blitt utsatt etter virussmitte i Fulham-troppen.

Det bekrefter Tottenham på sine  hjemmesider.

– Premier League informerte oss om dette denne ettermiddagen. Det var Fulham som tok kontakt og ba om en utsettelse etter virussmitte blant spillerne og støtteapparatet, skriver Spurs.

– Alle i Tottenham sender de varmeste tanker til Fulham og håper alle de involverte kommer raskt på bedringens vei, skriver de videre, og legger til at en ny dato ikke er bestemt.

Også Fulham har skrevet om det på sine  hjemmesider.

– De involverte er nå i isolasjon.

Ironisk Mourinho

Før utsettelsen ble klar, ga Tottenham-manager José Mourinho uttrykk for sin misnøye i sosiale medier.

– Vi vet fortsatt ikke om vi spiller. Beste ligaen i verden, skrev han ironisk på  Instagram fire timer før kampstart.

Koronasmitte har skapt problemer for Fulham før, men i noe mindre grad enn nå. Laget måtte klare seg uten trener Scott Parker mot Southampton 2. juledag etter at en i Parkers husstand testet positivt.

Utsatte kamp tidligere i uka

Mandag ble kampen mellom Manchester City og Everton utsatt på ubestemt tid som følge av virusutbrudd hos de lyseblå. Det hersker også usikkerhet rundt gjennomføringen av klubbens kommende kamper.

Southampton måtte på sin side klare seg uten manager Ralph Hasenhüttl i seriemøtet med West Ham tirsdag kveld. Årsaken er at et medlem av trenerprofilens husstand har testet positivt på viruset.

Flere tilfeller

I Arsenal er forsvarsprofilen Gabriel bekreftet smittet, mens Sheffield United tirsdag opplyste at et antall personer har avgitt en positiv virustest. Klubben til Sander Berge vil ikke oppgi hvor mange eller hvilke spillere som er rammet.

De involverte er nå isolert i tråd med retningslinjene til Premier League og britiske myndigheter.

Mer fra Dagsavisen