Oppgitte trenere etter 2. juledagskamper: – Helt utrolig at kampene blir spilt

2. juledag er bandyens festdag. Likevel fikk tre av fire Oslo-lag det tungt med tap under meget tunge forhold, og flere av trenerne skjønner ikke hvorfor kampene ble spilt.

Av: Even Lübeck

Det både regnet og snødde lørdag, noe som gjorde forholdende utfordrende. Likevel ble samtlige fem kamper spilt, og fire av Oslo-lagene var involvert.

Ullern-tap med fire mål

På Stabekkbanen tapte Ullern 2-6 for Stabæk. Hjemmelaget i blått tok ledelsen tidlig ved Nikolai Jensen, før Andreas Sletta utlignet til 1-1 like etter halvtimen, alene med keeper. Så scoret Stabæk fem mål på rad, flere av det meget lekre slaget, før William Palmblad reduserte til 2-6 helt på tampen i en kamp som ble spilt tre ganger 30 minutter.

– Det ble som det ble, en krigekamp. Det er jo en parodi av en kamp, det gikk jo ikke an å spille. Kampen burde aldri blitt spilt, sier Ullern-trener Håkon Sletta bestemt.

Om kampen sier han følgende:

– Vi har nok sjanser til å sette både ett og to mål til, mens de scorer på de sjansene de får. Vi bommer et par store, det er surt.

Han forteller at Stabæk var bedre i den siste perioden på 30 minutter, men at forholdene tatt i betraktning, spilte Ullern en godkjent kamp.

– Sjansemessig har vi nok muligheter, men Stabæk er gode, de er det beste laget.

Ullern-laget har hatt flere skader på nøkkelspillere den siste tiden. Nå ser det bedre ut for de røde og hvite.

– Det har vært et problem for oss, men nå liker jeg det jeg ser. Jeg er sikker på at vi kommer til å slå bra fra oss snart.

Ready-storseier – 7-1!

På Bergbanen var det duket for et skikkelig Oslo-oppgjør da Ullevål og Ready møttes til dyst. Som i sesongens første kamp vant Ready overlegent, denne gang med 7-1. Under krevende forhold sendte Fredrik Nordby gjestene opp i 1-0 etter ti minutter, før Anders Audun Sørensen utlignet til 1-1 like før pause.

Så giret Ready om etter pause og vant de siste 45 6-0. Iskander Nugmanov gjorde 2-1, Jesper Bergesen scoret 3-1-målet mot gamle lagkamerater, Fredrik Nordby la på til 4-1 og 5-1, kaptein Isac Jerner scoret 6-1 og Ask Askmann Nærby fastsatte sluttresultatet til 7-1 åtte minutter før full tid.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor kampen ble spilt. Det snødde mye, også lenge før kampstart.
Sånne kamper er bare kjedelig og ikke utviklende for sporten. Dommerne mente det snødde før i tiden og at vi holdt på med utendørs idrett så det måtte vi tåle, sier Ready-trener Lars Christian Sveen.

Han sier følgende om kampen:

– Det var snø og lange baller de første 60 minuttene. Det føltes som om vi håndterte det bedre enn Ullevål. De siste 30 minuttene regnet det, og forholdene var litt bedre. Vi scoret noen raske mål, og da ble det komfortabelt.

Stortap for Skeid

Skeid fikk det tungt borte mot Drammen, som spilte sin første hjemmekamp for sesongen etter at Marienlyst har hatt isproblemer. Hjemmelaget ledet 1-0 etter ni minutter, før Skeid holdt bra følge de neste 20. Så scoret Drammen to mål på to minutter, før Christoffer Norgren la på til 4-0 like før pause.

Lagene kom ut i 100 i den andre omgangen, og før det var spilt 57 var stillingen 6-1. Først satte Even Thiseth inn 5-0, før Daniel Skrettingland reduserte til 1-5. Men gleden var kortvarig – bare fire minutter senere scoret Thiseth sitt andre.

Til slutt endte det 10-3 til Drammen.

– Helsvart, rett og slett. Vi var ikke med, Drammen hadde store rom. Vi var fortsatt på juleferie, er Daniel Skrettinglands knallharde dom.