Manchester City med stålkontroll mot Newcastle

Manchester City har vært nærmest uslåelige hjemme i Premier League-sammenheng det siste året. Lørdag var det Newcastle som fikk unngjelde da City vant 2-0.

Seieren gjør at City nå bare har tapt i ligasammenheng hjemme én gang siden 8. desember 2019. Siden den gang har de vunnet 15 kamper, spilt tre uavgjorte og tapt én.

2-0 til City var også deres tolvte seier på de siste tolv kampene i ligasammenheng mot Newcastle.

De lyseblå fra Manchester, som kom til kampen uten Gabriel Jesus og Kyle Walker, som begge har testet positivt på koronaviruset, hadde full kontroll hjemme mot Newcastle lørdag kveld.

Kloss hold

Kampen på Etihad Stadium var 14 minutter gammel da Ilkay Gündogan sendte hjemmelaget opp i 1-0. Raheem Sterling dro av Karl Darlow og spilte uselvisk til tyskeren, som hamret ballen i mål fra kloss hold.

Etter flere gigantiske muligheter satt den igjen for City like før timen var spilt. João Cancelo slo hardt inn fra høyre, Federico Fernández klarerte rett i beina på Ferrán Torres. Han takket og bukket og hamret ballen i hjørnet fra fire-fem meter.

Det var Torres' andre scoring denne sesongen. 2-0 ble også sluttresultatet.

City er nå nummer fem med 26 poeng. Opp til serieleder Liverpool, som spiller mot West Bromwich søndag, er det fem poeng.

Islandsk matchvinner

Et Sander Berge-løst Sheffield United tapte 0-1 for Everton hjemme. Islandske Gylfi Sigurdsson ble matchvinner med sin scoring etter 80 minutter. Etter litt klabb og bab i feltet havnet ballen i beina på Abdoulaye Doucouré, som spilte videre til Sigurdsson.

Han la ballen i motsatt hjørne av der han kom fra, og målvakt Aaron Ramsdale var sjanseløs. Til tross for flere gode Sheffield-sjanser på tampen klarte Everton å holde unna.

Med seieren er Everton nå nummer to, kun to poeng bak nevnte Liverpool. Carlo Ancelottis menn har 29 poeng etter de første 15 kampene.