Sport

Trygg Trafikk om Northug: – Ren og skjær flaks

Trygg Trafikk mener Petter Northugs råkjøring som endte i sju måneders fengsel, virker som lek i trafikken og sier det er flaks at ingen omkom.

Trondheim 20200821. 
Petter Northug møter pressen fredag etter han for en uke siden ble tatt for å ha kjørt 168 km i 110-sonen på E6. Han er siktet for fartsovertredelse, samt kjøring i påvirket tilstand og oppbevaring av narkotika.
Foto: Ned Alley / NTB

– Det skulle ikke mange overraskelser til rundt neste sving – et dyr, motgående trafikk – så kunne det ha blitt en dødsulykke. Det var ren og skjær flaks, sier kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg i Trygg Trafikk til VG og legger til at alle fortjener en ny sjanse.

Northug ble mandag dømt til sju måneders ubetinget fengsel. Han ble dømt for blant annet fire tilfeller av overtredelse av fartsgrensen og tre tilfeller av brudd på veitrafikklovens forskrift om bruk av mobiltelefon i bil. På det meste var han oppe i 221 kilometer i timen i 80-sonen. Han mistet også førerkortet på livstid. Det innebærer i praksis at han kan søke om å få det tilbake etter fem år.

– Det virker som han leker litt. Det tyder på at han ikke har vært moden nok i de situasjonene som har vært og tatt dårlige valg. Det virker som han leker i trafikken. Det er dessverre risikosport, sier Trømborg.

Les også: «Northugs maksimale uansvarlighet: Fremtid i skisporet?»