Sogndal en kamp unna eliteseriespill etter hjemmetriumf mot Ranheim

Sogndal er et godt steg nærmere retur til Eliteserien etter at de snudde kampen og vant 3-1 hjemme mot Ranheim tirsdag.

Dermed blir det en avgjørende kamp 28. desember, der de møter enten Mjøndalen eller Start. Start har tre poeng til gode før tirsdagens avgjørende runde, men vesentlig tøffere motstand (Vålerenga) enn Mjøndalen (Aalesund).

Sogndal spilte sist på norsk fotballs øverste nivå i 2017-sesongen.

Det var derimot gjestene fra Trøndelag som først tok ledelsen i saftbygda etter kvarteret spilt. Ivar Solli Rønning kunne på lekkert vis slå ballen forbi keeper etter å ha blitt slått gjennom av Vegard Erlien.

Sogndal dominerte imidlertid kampen fra start og snudde før pause. Først ved Endre Kupen, som smalt ballen i nettet etter et langt innkast. Peter Michael Godly sende hjemmelaget i ledelsen da han iskaldt sendte Daniel Eids innlegg i mål.

Ranheim kom mer inn i kampen i andre omgang, men greide aldri å sette en avgjørende utligning.

Akor Adams kom inn for Sogndal kvarteret før slutt. Han trengte kun tre minutter på å sette spikeren i kista.