LIVE: VIF-bronse eller bånn i bøtta? I kveld avgjøres Eliteserien

RESULTAT: 4-0

KAMPSTART: 18.00

SISTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST

FERDIG! Nå får Vålerenga-spillerne sin velfortjente bronse, og jeg tar kvelden. Takker og bukker for følget, både i dag og i år. Dæven døtte!

93 min: Odin markerte altså sitt første mål i eliteserien sånn her:

Oslo 20201222.
Akrobatisk feiring etter 4-0 målet til Odin Thiago Holm under siste runde av eliteserien mellom Våelernga og Start på Intility Arena

90 min: 4 minutter tillegg. Hvorfor må denne sesongen slutte, egentlig? Jeg kommer til å savne den.

89 min: Herolind Shala aleine med keeper, men setter den ikke.

88 min: Nytt bytte: Lekven ut, og enda et ungt talent inn: Brage Skaret. Hyggelig for Brage. Men ærlig talt, hadde det ikke vært trivelig å slenge et bein til Bård Finne og?

87 min: Innlegg til Start, som Tollås nikker unna. Jonatan er stødigheten sjøl. Og nå rett før slutt må det være lov å tenke at ... herregud som jeg håper Tollås får ny kontrakt!

85 min: MÅÅÅÅÅL! ODIN THIAGO HOLM! Bjørdal får god tid og kan skyte knallhardt fra 23 meter. Keeper gir retur, som supertalentet Odin setter i mål.

83 min: Årets beste kamp på Vålerenga-tribunen. Alle er lykkelige og synger de dummeste sangene de kommer på.

79 min: Matti minner oss på hvorfor vi var litt frustrerte da han var eneste spiss, og skyter over det åpne målet fra tre meter.

78 min: Osame Sahraoui ut for Odin Thiago Holm.

77 min: Bra Enga-angrep, med Matti, Osame og Sam som spiller vakkert sammen. Det ender i bra skudd fra sistnevnte. Og corner. Corneren havner veldig nær mål, men ikke helt.

75 min: Henrik Robstad på Start får ballen aleine på fem meter, og dunker ballen en mil over. Publikum roper ironisk på Martin Ramsland. Jaja. De er forhåpentligvis gode nok for Obos.

74 min: Kanskje norsk fotball er i ferd med å etablere en ny tradisjon: Ett lag med gule drakter skal rykke ned hvert år?

63 min: Førstemann til å få sin velfortjente hyllest fra VIF-klanen byttes inn: Matti Vilhjalmsson! Samtidig byttes en tilsynelatende litt irritert Aron Dønnum ut for Herolind Shala.

61 min: Gratishaugen er med på sang og moro. Man skal klatre ganske bra for å komme opp dit, altså.

###

59 min: Osame Sahraoui med et gigantisk returløp. Vinner ballen, dribler av en mann, og spiller seg ut. For en kamp! For en sesong! For en framtid!

57 min: Start gjør et bytte. På tide å sette inn Bård Finne for en velfortjent avslutning på karriera snart, Dag-Eilev?

55 min: Enda en ufarlig corner for Start. I duellen blir en Start-spiller liggende og tar seg til hodet med begge hender, sjøl om Start fortsatt er i angrep. Likevel finner ikke dommer det nødvendig å blåse av før etter angrepet.

53 min: Start har frispark fra 30 meter. Spiller til høyre og ender med en avslutning som Klaesson bare såvidt får fingra til corner. Den plukker Kristoffer enkelt.

47 min: Dobbeltsjanse til Start. På den første kommer dem aleine med Klaesson som redder med ansiktet. Den andre går rett uttafor.

45 min: Og kampen er i gang igjen. Vålerenga har tatt av Ivan Näsberg og satt innpå Lædre Bjørdal.

PAUSE!

45 min: Ett minutts tillegg. Klanen er skuffa og vil ha mer.

44 min: Første omgangs mest effektive spiler: Osame Sahraoui.

Osame Sahraoui (midten) med tredje scoring til Vålerenga under siste runde av eliteserien mellom Våelernga og Start på Intility Arena

41 min: Hals over hode: Start-keeper Jonas Deumeland har slippi inn tre, uten egentlig å gjøre en særlig dårlig jobb.

###

39 min: Oooog opplysningskontoret for veldig gode langskudd som ikke treffer mål har delt ut ett poeng til Henrik Bjørdal.

38 min: Og Opplysningskontoret for juling kan fortelle at Ivan Näsberg nå både har gitt og fått mest av det i første omgang. Nære på gult, men også nære på å bli skada.

36 min: Opplysningskontoret for hattrick opplyser at Osame Sahraoui nå har omtrent ni minutter på seg for å få det ekte, med mindre han plalegger å starte på nytt i andre omgang.

32 min: Osame Sahraoui dribler halve Start. Og blir til slutt angripi bakfra. Men ikke en gang da mister han ballen. "Se der danser Vålerenga", synger Klanen.

31 min: Jeg skal ikke si Vålerenga pisser på Start, altså. Men de har fått en pussig gulfarge.

29 min: MÅÅÅÅÅL SAHRAOUI! Skudd fra 18 meter etter pasning fra Lekven. Sahraoui viser at han har skuddfot av superklasse og skrur ballen langt uttafor målet og inn igjen.

26 min: Et tjue-trekks angrep starter hos Näsberg, går via stort sett alle spillere på Vålerenga, og ender opp i et litt kålrabi forsøk på brassespark fra Ørnen. Men den sniker seg nesten under tverliggern.

19 min: Ganske stor Start-sjanse der altså. Ballen spretter ned mot foten til Bolanos på fire meter, men han bestemmer seg av en eller grunn for ikke å skyte.

16 min: Og samtidig får Start den bittelitt sure beskjeden om at Mjøndalen leder 2-0 mot Aalesund. Dette lukter Obos for de gulkledte.

14 min: MÅÅÅÅÅÅL igjen! Et slags sjølmål? Osame er ved dødlinja foran mål og prøver å spille inn på Ørnen. Ballen treffer en Start-forsvarer og går i bue over både keeper og resten av forsvaret. Inne på strek prøver Ørnen å dytte ballen i mål, men blir felt. Men ballen, den blåser i det, og spretter inn i mål likkavæl. Sahraoui får målet, både av medspillerne og av speaker på stadion.

11 min: Ålreit Vålerenga-angrep, denne gangen på høyresida. Bjørdal og Aron kombinerer, og sistnevnte sender et fint innlegg til en innrusende Osame Sahraoui, som dessverre er en halv meter for lav. Det blir corner, som blir til ingenting.

4 min: MÅÅÅÅÅÅÅL! Herre min hatt for et angrep. Perfekt ball fra Näsberg til Osame, som dribler seg ned til dødlinja. Et passivt Start-forsvar greier ikke stoppe løpet til Vidar Örn Kjartansson og han skårer enkelt fra sju-åtte meter.

2 min: Frisk start fra Vålerenga! Osame til Sam på høyresida, ballen går videre til indreløper (!) Lekven, og så til høyreving og nybleika kjekkas Aron Dønnum. Han skyter fra bra posisjon, men skuddet blir blokkert.

0 min: Og kampen er i gang. Det smeller fortsatt friskt fra fyrverkeri fra utsida.

17.58: Både bluss og fyrverkeri fra klatrekyndige Vålerengasupportere lyser opp starten av kampen.

###

17.50: Nå synges det om Klubben for alle. Mens det er på tide å tenke på Bård Finne. Verdens beste lille bergenser spiller nemlig sin aller siste kamp for Vålerenga i dag. Ja, hvis han kommer innpå, da. Finne kom til Vålerenga før 2017-sesongen og har spilt stort sett hver eneste kamp i alle de fire åra, sjøl om det ikke alltid har vært hele kampene. De siste tre har han liggi rundt omkring ti mål. Det er faen ikke verst for en ving. Stabilt og bra. De ørsmå restene av Klanen som har fått gleden av å være tilstede i dag har allerede syngi litt for han. Som seg hør og "Bård-Bård" på No Limit-sangen.

17.35: Vålerenga stiller med det det vanligste laget de kan, bortsett fra sentralt på midten. Der spiller nemlig både Lekven og Oldrup samtidig, mens Herolind Shala er henvist til benken. Sammen med dem spiller Bjørdal, som vanlig.

Det betyr at Magnus Lekven og Tollås Nation spiller for 2021-kontrakt. Kjartansson spiller for å få målsnittet opp over det tross alt bare dritbra 0,68 (eller noe sånt). Sahraoui spiller for hele Hauketo. Borchgrevink spiller for Lille Tøyen. Og alle samma har de, forhåpentligvis, tenkt å spille for Vålerenga og medalje i eliteserien 2020.

17.30: Som du veit: I kveld skal allting avgjøres. Vålerenga vinner bronse med seier i dag. Med uavgjort eller tap er det sannsynligvis fjerdeplass. Start har det enda verre: Med tap rykker de nesten garantert ned. Med seier eller uavgjort er de sikra å komme tilbake på Intility mandag i romjula for å spille kvallik.