Sport

Flere VIF-spillere er på vei ut dørene på Valle - midtforsvaret utsatt

Vålerenga må etter all sannsynlighet klare seg uten flere faste profiler etter medaljesesongen. Blant dem er kapteinen Jonatan Tollås Nation.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter bronseutdeling og utklassing av Start fikk flere VIF-spillere tildelt blomsterbuketter som takk for innsatsen i Vålerenga-drakten. Bård Finne og Matthías Vilhjálmsson har allerede funnet seg nye klubber, men de resterende spillerne på utgående kontrakt går en usikker fremtid i vente. Magnus Lekven, Herolind Shala, Benjamin Stokke og Jonatan Tollås Nation har ikke bestemt seg for hva som skjer i 2021.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo beskriver situasjonen som brutal.

– Det er mange som forsvinner ut nå som har masse erfaring fra Eliteserien, og det er tøft. Mange av disse har vært med lenge, og det kan være skummelt å miste så mye erfaring. Samtidig trenger vi friskt blod, og noen av dem er kanskje på vei ned. Denne prosessen er riktig, selv om den er brutal og tøff, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les også kommentar: Vålerengas undervurderte sesong kronet med bronse (DA +)

Svekket midtstopperplass

Kaptein Jonatan Tollås Nation avslo tidligere i høst et kontraktstilbud på ett år, og ville ikke kommentere rundt sine egne fremtidsplaner etter kampslutt. Johan Lædre Bjørdals kontrakt går ut neste sommer, og Ivan Näsberg blir med stor sannsynlighet et hett navn for utenlandske klubber etter sin strålende sesong i 2020. Dermed er midtforsvaret en svekket posisjon når det går mot ny sesong.

– Jeg tror Ivan blir her. Vi har ikke blitt kontaktet av noen klubber angående ham, men at han har hatt en god sesong og har tatt store steg er veldig gøy, og vi skal fortsette å utvikle ham neste år, forteller Fagermo om Näsberg og fortsetter:

– Samtidig har vi et veldig stort talent i Brage Skaret som debuterte i dag, men vi får se. Det er klart at midtstopperplassen er en posisjon vi kommer til å se etter alternativer fremover, konstanterer VIF-treneren.

– Vil se hvor langt jeg kan nå

Nevnte Näsberg har hatt sin beste sesong som fotballspiller, og ble kåret til årets VIF-spillere av egne supportere etter medaljeutdelingen. 24-åringen ønsker å se hva han kan oppnå videre i karrieren.

– Jeg har lyst til å være i Vålerenga så lenge som mulig, men man har jo alltid lyst til å ta større steg, og å spille i det store utlandet, og se hvor langt man kan nå som fotballspiller. Det er klart at det er et mål, men akkurat nå tar jeg det stille og rolig, avsluttet en fornøyd Ivan Näsberg.

Mer fra Dagsavisen