Sport

OL-kvalifisering neste stopp for EM-vinnerne

EM-gullet er sikret for Silje Solberg og de andre håndballjentene. Veien mot OL har flere spørsmålstegn.

Av Espen Hartvig

Søndag tok Norge sitt åttende EM-gull. Det ble feiret i EM-boblen på et hotell i Herning natt til mandag. Der sang også Camilla Herrem «Tore Tang»-sangen.

– Selvfølgelig blir det det etter en pause på fire år, sa hun på pressekonferansen etter finalen.

I juli og august kommer OL. Og i desember neste år venter VM i Spania.

– Er dette laget godt nok til å ta en storeslem?

– Ja, absolutt. Jeg synes vi har gjort et fantastisk bra mesterskap. Jeg tror dette laget er sultent på mer, og vi har lyst på en OL-plass. OL-gullet er noe mange av oss ikke har. Så vi må jobbe videre, sier finalehelt Silje Solberg til NTB.

Hun var med på laget som tok bronse i Rio de Janeiro i 2016.

Usikker

Etter 28 dager sammen splittet den norske EM-troppen seg opp mandag.

Går alt som planlagt, samles spillerne igjen 15. mars. Fire dager senere starter Norge OL-kvalifiseringen i Montenegro mot vertslandet, Romania og Kasakhstan.

De to beste får plass i Tokyo-lekene neste sommer.

– Det blir rett på (OL-kvalifiseringen). Jeg vet ikke helt hvordan dette skal gå. Det er jo så mange kamper som skal spilles fram til våren. Vi får bare vente og se, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Friplass?

Viruspandemien har garantert ikke sluppet taket i mars. Derfor er det uklart om turneringen i Montenegro kan gjennomføres i og med at det vil komme spillere fra en lang rekke land med uavklart smittesituasjon.

Skulle Det internasjonale håndballforbundet (IHF) måtte avlyse, vil Norge ligge svært godt an til å få en friplass til OL. Resultatene de siste årene gir bra kort på hånden.

Mer fra Dagsavisen