Sport

Håndballjentene hedret med vannsalutt på Gardermoen

De nybakte norske EM-gullvinnerne i håndball landet på Gardermoen mandag formiddag. Der fortsatte feiringen av EM-gullet med vannsalutt.

De uslåelige håndballjentene tok hjem en knallsterk EM-tittel med seier over Frankrike i finalen i danske Herning søndag.

Feiringen startet i EM-boblen på hotellet i Danmark natt til mandag, der Camilla Herrem dro i gang «Tore Tang»-sangen. Vel hjemme i Norge dagen etter ble gulljentene hedret da flyet deres landet.

Ved ankomst på Gardermoen ble flyet med de norske håndballjentene geleidet under en bue med vann fra to brannbiler, også kjent som en vannsalutt.

(Saken fortsetter under videoen)

Reidar Sollie kommenterer EM-gullet: «Nora Mørks tårer, Thorir Hergeirssons gullrekord»

Markeringen er opprinnelig blitt brukt for å hedre pensjonerte piloter eller flygeledere, men håndballjentene har ingen planer om å gi seg i jakten på gull.

I juli og august skal det kjempes om OL-gull dersom håndballjentene kvalifiserer seg i mars, men før det skal feiringen av EM-gullet fortsette på norsk jord.

Gullet var Thorir Hergeirssons sjuende i EM, VM og OL som trener for de norske håndballjentene. Det er ett gull mer enn den legendariske landslagstreneren Marit Breivik endte opp med.

PS! Et snitt på 1.107.000 seere så de norske håndballjentene slå Frankrike i finalen på TV3.

Mer fra Dagsavisen