Grüners tiende strake tap. 61 baklengs siden siste seier

(Grüner - Storhamar 1-8). Hvordan skal Grüner erobre poeng igjen? Det blir julenøtta for Grüner-spillerne i ishockey som nå har spillefri fram til dobbeltoppgjøret mot Manglerud Star i romjula.

Å kalle Grünerhallen en festning er vel å overdrive etter senhøstens sjette hjemmetap på rad, det tiende totalt siden Narvik ble slått 3-1 24.oktober.

Siden den gang har ikke laget plukket et eneste poeng og det ble vanskelig denne torsdagskvelden også der alt raknet i siste periode.

Jevnt lenge

Men sluttresultatet gir et litt flatterende bilde av kampen. For her er det lov å hevde at det lenge var ganske jevnt, men der Storhamar viste det lille ekstra de har av avslutteregenskaper.

Med skuddstatistikk på 10-13 og 11-13 i de to første periodene viser i hvert fall at det ikke var noen overkjøring. De svartkledde gikk opp  duellene, utfordret Storhamar på deres svakheter og gikk til første pause med 1-1.

For å ta det kronoligisk:

Storhamar best i gang da en av kampens store spillere Mikael Zettergren utnyttet et passivt forsvar og sendte gjestene i ledelsen etter drøye sju minutters spill.

Utligningen kom fem minutter senere da Per Erik Lindhagen avsluttet et pent Grüner-angrep og ga de frammøtte litt fløte i kaffen til første pause.

Og Grüner var inspirert og viste at de ville krige i denne matchen. Men vi kan vel i ettertid si at de hang med nøyaktig i halve kampen.

Så raknet det meste

For da Rasmus Ahlholm sendte Storhamar i ledelsen midtveis i perioden og Martin Rønnold satte puvken i åpent mål fem minutter senere, så dette kjørt ut. Grüner skjønte at her ble det blytungt å slå tilbake.

Kampen ble avgjort tidlig i siste periode. Mathias Landrø pådrp seg en tominutter, Storhamar presset intenst på og fikk uttelling ved Simen Andre Edvardsen.

Derfra og inn ble det et rent mareritt.

Storhamar fikk et straffeslag som Grüner-keeper Rasmus Rinne reddet. Men den lille gleden var kortvarig.

Storhamars femte mål kom ved samme mann som hadde bommet på straffeslaget ett minutt tidligere, Mikael Zettergren før  Mats Larsen Mostue satte det sjette i en periode der alt raknet for hjemmelaget.

61 baklengs

Timeouten hjalp ikke stort, Philip Lyngsmo Hansen fikk to minutter for slashing og en ny undertallsperiode man ikke klarte å håndtere. Sander Vold Engebråten fikk gleden av å score denne gangen for Storhamar.

Avslutningen ble altså like mørk som Grüners drakter og en ren overkjørsel der Christian Larrivee fikk gleden av å sette punktum. Da sto det 3-20 (!) i skudd etter de siste 20 minuttere.

Dermed har Grüner sluppet inn 61 mål på sine ti siste kamper i denne haltende serien der de har møtt Stavanger Oilers tre ganger på kort tid nå.

Det er tid for omstilling. Manglerud Star venter i Manglerudhallen 28. desember før MS-gutta kommer til Grürenhallen to dager etterpå.

Eliteserien menn torsdag:
Grüner – Storhamar 1-8 (1-1, 0-2, 0-5)

1. periode: 0-1 (7.25) Mikael Zettergren (Andreas Øksnes, Christian Larrivée), 1-1 (12.36) Per Erik Gustav Lindhagen (Leo Johansen Halmrast, Trym Auren).

2. periode: 1-2 (30.09) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen, Eskild Bakke Olsen), 1-3 (35.26) Martin Rønnild (Eirik Salsten, Simen Andre Edvardsen).

3. periode: 1-4 (43.10) Edvardsen (Rønnild, Salsten), 1-5 (47.19) Zettergren (Ole Einar Engeland Andersen), 1-6 (51.54) Mats Larsen Mostue (Olsen, Ahlholm), 1-7 (56.36) Sander Vold Engebråten (Thoresen, Ahlholm), 1-8 (58.55) Larrivée (Zettergren).

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Storhamar 7 x 2 min.

Sparta – Stavanger 3-4 (2-0, 0-2, 1-2)

200 tilskuere

1. periode: 1-0 (6.27) Niklas Roest (Håkon Pedersen, Kristian Jakobsson), 2-0 (15.39) Henrik Knold (Svein Petter Falk-Larssen, Cameron Crotty).

2. periode: 2-1 (28.51) Markus Vikingstad (David Morley, Dan Kissel), 2-2 (30.37) Morley (Kissel, Daniel Bøen Rokseth).

3. periode: 2-3 (45.20) Christopher Corbin Rumble (Joey Martin, Dennis Løvold Sveum), 2-4 (49.01) Vikingstad (Kissel, Morley), 3-4 (57.45) Eirik Børresen (Crotty, Pedersen).

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min. og 1 x 10 min.